Ka filluar punën Bordi i KPMM-së

Kuvendi i Republikës së Kosovës në Seancën plenare të mbajtur më 6 dhjetor 2021, ka zgjedhur kryesuesen Selvete Grajqevci-Pllana, dhe 4 anëtarët e Bordit për Komisionin e Pavarur për Miniera dhe Minerale, z.Jahir Gashi, znj. Rrezarta Pushkolli – Makolli, z.Gani Maliqi dhe  z.Gani Kastrati.

Drejtori i KPMM-së, z. Ramiz Krasniqi, e ka njoftuar Bordin e tanishëm, se mungesa e Bordit ka rezultuar me pranimin e shumë aplikacione, dhe se  jemi në pritje për shqyrtim të afër 300 aplikacioneve për hulumtim, shfrytëzim dhe aktivitete të veçanta.

Bordi ka mbajtur takimin e I (parë) ku janë marr disa Vendime të rëndësishme për funksionalizimin e KPMM-së, pasi që ky institucion, që nga data 07 gusht 2020 ka qenë pa Bord.

Njoftojmë opinionin publik dhe të gjitha ndërmarrjet e sektorit minerar të cilat kanë aplikuar në KPMM për licenca dhe leje se Bordi ka filluar punën dhe do të merret me punë intensive  deri në përfundimin e shqyrtimit të të gjitha  aplikacioneve të cilat janë në pritje për tu shqyrtuar.

Gjithashtu, Bordi u dakordua që do të bashkëpunoi me të gjitha institucionet dhe ne veçanti me ministrin e MMPHI-së, për harmonizimin e Vendimeve për krijimin e kushteve sa më të favorshme ligjore për ngritjen e sektorit minerar në Republikën e Kosovës.

 

Kontrolloni gjithashtu

Teuta Shala: Konferenca Shkencore, “Kosova 1989-1999: Organizimi dhe Qëndresa për Çlirim

Sot, në Prishtinë, me rastin e 25-vjetorit të çlirimit, ka filluar punimet Konferenca Shkencore dy …