Brickos

Kadri Rexha

Kadri Rexha: Guri i Betimit, është një libër që na kthen në të kaluarën e largët, për t’ i folur historisë që po na përsëritet…

Kronika historike letrare, “Guri i Betimit” vepër e autorit, Ahmet Qeriqi, është një libër që na kthen në të kaluarën e largët, për t’ i folur historisë që po na përsëritet…

Teksti ka informacione të shumta historike, mite, legjenda, elemente folklori, kuvende, besëlidhje, tradhti, aleanca, konflikte, drama, intriga, personazhe historike dhe të imagjinuar, komplote, peizazhe të gjëra natyre, kolorit ambientesh, tablo madhështore betejash…

Është i lehtë për lexim dhe i kuptueshëm për lexuesin moshave dhe shtresave të ndryshme.

Në kuptimin metaforik duke përshkruar ngjarjet historike  të Mesjetës ato lënë të nënkuptojnë  ngjarjet e kohës së sotme, duke shkruar për problemet dhe përçarjet e shqiptarëve të Mesjetës, të ndarë në principata, autori ke shkruar për problemet e shqiptarëve të sotëm të ndarë dhe të përçarë nëpër parti të ndryshme.

Vepra është një spektakël i llojit të vet…

Doli nga shtypi kronika historike letrare, “Guri i Betimit”, vepër e autorit, Ahmet Qeriqi

Kontrolloni gjithashtu

FADIL REXHA: KUR MUNGON LUANI MAJMUNËT BËHEN MBRETËR

Fadil Rexha: LARGIMI NGA VENDLINDJA

Ishte një mëngjes i ftohtë pranvere me bore e shi. Me lot në sy, u …