Kanë filluar përgatitjet për mbajtjen e edicionit të nëntë të festivalit të folklorit “Oda e Llapushës”

Kanë filluar përgatitjet për mbajtjen e edicionit të nëntë të festivalit të folklorit “Oda e Llapushës”

Përgatitjet për mbajtjen e festivalit tradicional të folklorit “Oda e Llapushës”, edicioni i nëntë, kanë filluar dhe sot është mbajtur takimi i parë i Këshillit Organizativ. Festivali do të mbahet më 1 dhe 2 gusht të këtij viti dhe përkon me “ditët e mërgatës” që organizohen në vendin tonë.

Në emër të drejtorit të drejtorisë, takimi u drejtua nga zyrtari komunal për kulturë, Mehdi Krasniqi, takim i cili mblodhi së bashku anëtarët e këshillit për të diskutuar një sërë çështjesh kyçe për organizimin e këtij festivali të rëndësishëm kulturor. Diskutimet përfshinë aspektet teknike dhe performancën e grupeve, shoqërive dhe rapsodëve, me synimin për të rritur cilësinë e prezantimeve dhe për të pasqyruar trashëgiminë e pasur kulturore të trevave shqiptare.

Anëtarët e Këshillit Organizativ vlerësuan rëndësinë e festivalit dhe u zotuan për të siguruar një organizim sa më të mirë. “Oda e Llapushës” pritet të sjellë në skenë emrat më të njohur të folklorit shqiptar, duke ofruar një spektakël unik për të gjithë pjesëmarrësit.

Edicioni i nëntë i festivalit “Oda e Llapushës” do të mbahet në qytetin e Malishevës, duke mbajtur gjallë traditën dhe duke u bërë pjesë e rëndësishme e kalendarit kulturor të vendit.

Përgatitjet kanë nisur me përkushtim të plotë dhe synojnë të krijojnë një ngjarje të paharrueshme që do të mbetet gjatë në kujtesën e pjesëmarrësve dhe dashamirëve të folklorit.

Kontrolloni gjithashtu

Më 13 korrik 2024, promovohet monografia “Shtëpia me gjak në mure”,  të autorit Afrim Hysenaj

Jeni të ftuar të merrni pjesë në ceremoninë promovuese të monografisë “Shtëpia me gjak në …