Brickos

Këshilli i Atlantikut të Veriut autorizoi forca shtesë nga Anglia, për të rritur praninë e forcave paqeruajtëse KFOR-it në Kosovë

Këshilli i Atlantikut të Veriut autorizoi forca shtesë nga Anglia, për të rritur praninë e forcave paqeruajtëse KFOR-it në Kosovë

Pas sulmit terrorist të 24 shtatorit, kundër policisë  së Kosovës në Banjskë të Zveçanit, në veri të vendit,  NATO-ja para pak ditësh mori vendim të rrisë praninë e saj në Ballkanin Perëndimor. Autoritete të NATO-s kanë bërë të ditur se Këshilli i Atlantikut të Veriut ka autorizuar forca shtesë nga  Anglia, duke rritur pranin e KFOR-it. Në  ballafaqim të tensioneve në maj të këtij viti, KFOR-i dislokoi rreth 500 trupa turke nga forca operative rezervë për Ballkanin Perëndimor dhe një batalion shtesë i forcave rezervë është në gatishmëri më të lartë. Batalioni turk është zëvendësuar me trupa nga Bullgaria dhe Greqia. Ditë më parë Këshilli i Atlantikut të Veriut autorizoi forca shtesë nga Mbretëria e Bashkuar, nëse është e nevojshme, për të adresuar situatën aktuale. Për shkak të situatës së rënduar në veri, KFOR-i po rrit praninë dhe aktivitetin e tij në veri të Kosovës dhe në zonat përreth vijës kufitare për të siguruar që ai të vazhdojë të përmbushë mandatin e tij për të ofruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjithë njerëzit që jetojnë në Kosovë.

Kontrolloni gjithashtu

Hoti

Avdullah Hoti: “Ligjëratat” e Albin Kurtit nëpër Irlandën Veriore ishin vetëm pretekst për të ikur nga takimi në Tiranë

Deputeti LDK-së, Avdullah Hoti, ka reaguar lidhur me mos-shkuarjen e kryeministrit Albin Kurti në Tiranë …