Kisha Ortodokse Serbe ka pranuar se një mjet i blinduar ka hyrë me forcë brenda oborrit të Manastirit të Banjskës

Kisha Ortodokse Serbe ka pranuar se një mjet i blinduar ka hyrë me forcë brenda oborrit të Manastirit të Banjskës. Në reagimin e saj thuhet se persona të maskuar dhe të armatosur po lëvizin nëpër hapësirën e këtij manastiri. “Ky është një incident i rëndë me implikime potencialisht të gjera. Prandaj, është e domosdoshme të ndërmerren të gjitha veprimet e nevojshme për të ruajtur qetësinë dhe rendin. Dioqeza i shpreh ngushëllimet më të thella familjes së oficerit të ndjerë dhe sinqerisht shpreson në shërimin e shpejtë të të lënduarve. Dioqeza denoncon me ashpërsi dhunën flagrante që po zbatohet në objektin fetar të Kishës Ortodokse Serbe dhe u kërkon të gjitha palëve që menjëherë të ndërpresin armiqësitë” thuhet në mes tjerash në reagim.

Kontrolloni gjithashtu

Bajraktari: Për një periudhë tejet të gjatë kohore krimet e luftës kanë qenë kompetence e autoriteteve ndërkombëtare

Avokati Ardian Bajraktari ka vlerësuar se trajtimi i krimeve të luftës në përgjithësi dhe atyre …