Fatmir Sejdiu

Sejdiu: Lufta speciale e Serbisë kundër Kosovës tash po hynë në një fazë të re

Kundër sulmit të Policisë së Kosovës në pjesën veriore të vendi është dënuar edhe nga ish kryetari i Kosovës, Fatmir Sejdiu. Aika paralajmëruar se lufta speciale e Serbisë kundër Kosovës tash po hynë në një fazë të re. ”Vrasja sotme e Afrim Bunjakut, rreshter i Policisë së Kosovës nuk mund të konsiderohet e rastësishme dhe as si ndeshje me grupe kriminale, por është një goditje e qëllimshme kundër pavarësisë dhe integritetit territorial të Republikës së Kosovës. Ky është një paralajmërim se lufta speciale e Serbisë kundër Kosovës tash po hynë në një fazë të re. Loja e rrezikshme të cilën Serbia po e luan, sigurisht se është edhe përtej këtij qëllimi. Ndërlidhja e saj me zhvillimet e tjera të rajonit, si ato në Bosnje janë vetëm një tregues se ajo i nxitë dhe i don krizat si mjet mbijetese. Është momenti i fundit që të kuptohen këto ogure që rrezikojnë paqen dhe stabilitetin në rajon” ka shkruar në mes tjerash, ish kryetari, Fatmir Sejdiu.

Kontrolloni gjithashtu

Bajraktari: Për një periudhë tejet të gjatë kohore krimet e luftës kanë qenë kompetence e autoriteteve ndërkombëtare

Avokati Ardian Bajraktari ka vlerësuar se trajtimi i krimeve të luftës në përgjithësi dhe atyre …