leoni

Kismete Malaj: Sa herë vjen nëntori kujtoj, Hysen Komonin, vëllanë tim dëshmor

Sa herë vjen nëntori kujtoj vëllanë tim Dëshmor. Sa herë vinte 28 Nëntori, Vëllai im Hysen Komoni, tani Dëshmor i kombit, na fliste për idealet e Tij, për datat e rëndësishme të kombit shqiptar. Po ju sjell në këtë kujtim disa nga fjalët e vëllait tim: Isha shum i ri në moshë po kurrë se pranoja pse vinin 28 Nëndorët  të robëruar.  I festojmë në kohë të robëruara, por zemra ime po e ndjenë se si do të vijnë ditët e lirisë.
Më kujtohet poashtu kur na thoshte neve motrave dhe nënës se flamuri im kuq e zi do të jetë liria,  lapsi im do të jetë pushka për ditët që do i  shijojmë në liri. Po ashtu ditë madhështore Dita Flamurit, emri im si dëshmor do të rrjedh nga brezi në brez.
Kështu kujton motra Kismete Malaj në vigjilje të këtij Nëntori , vëllanë Hysen Komoni, tash Dëshmor i Kombit .
LAVDI Dëshmorëve të Kombit, urime 28 Nëntori.

Kontrolloni gjithashtu

Agim Sylejmani: Portret për një grua shqiptare, shkencëtare, shkrimtare, profesoreshë dhe filozofe të suksesshme në metropolet evropiane, prof. dr. Kaltërina Latifin

Shpesh në biseda me shokë konstatojmë se jemi me fat dhe të privilegjuar që i …