valamobile
mbpzhr 2018
kek baneri
Fillimi / Lajmet / Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, në Shqipëri, mori vendim për shkarkimin e prokurorit, Adriatik Cama
Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, në Shqipëri, mori vendim për shkarkimin e prokurorit, Adriatik Cama

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, në Shqipëri, mori vendim për shkarkimin e prokurorit, Adriatik Cama

Një ditë më parë në seancën dëgjimore, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit arriti në përfundim se prokurori Cama doli me pasuri problematike e të pajustifikuara. Edhe pse prokurori rezulton bashkëpronar i vetëm një apartamenti në Tiranë, i një dyqani dhe një automjeti, deklaratat dhe të ardhurat për blerjen e tyre u cilësuan nga vettingu si kontradiktore. Fillimisht, prokurori e ka deklaruar blerjen e apartamentit me vlerë 3 milionë lekë, ndërsa në kontratën e shitblerjes rezulton të jenë investuar 34 mijë dollarë. KPK-ja zbuloi se probleme kishte edhe në blerjen e një garazhi, i cili në fakt rezulton të jetë dyqan. Por, pika që rëndon më tepër për prokurorin Cama ka lidhje me raportin sekret të DSIK-së, që pas deklasifikimit hedh hije dyshimi mbi njeriun e drejtësisë. Sipas KPK-së, prokurori Adriatik Cama ka pushuar hetimet për një kontrabandist në vitin 2005 në Lushnje, së bashku me një prokuror tjetër, vendim për të cilin është paguar.

Kontrolloni gjithashtu

Në ditën e themelimit të Ushtrisë e Kosovës, Policia e gatshme të garantoj siguri në kuadër të përgjegjësive ligjore

Në ditën e themelimit të Ushtrisë e Kosovës, Policia e gatshme të garantoj siguri në kuadër të përgjegjësive ligjore

Sot në Kuvendin e Kosovës do të votohet për ndryshimin e ligjeve që mundësojnë transformimin ...