kek
Airport Adem Jashari
MIT
Fillimi / Lajmet / Kosova ka një deficit vjetor tregtar që arrin në tre miliardë apo 44.6 për qind të Produktit të Brendshëm Bruto
Kosova ka një deficit vjetor tregtar që arrin shifrën e rreth tre miliardë apo 44.6 për qind të Produktit e Brendshëm Bruto

Kosova ka një deficit vjetor tregtar që arrin në tre miliardë apo 44.6 për qind të Produktit të Brendshëm Bruto

Kosova ka një deficit vjetor tregtar që arrin shifrën e rreth tre miliardë eurove apo 44.6 për qind të Produktit e Brendshëm Bruto. Sipas të dhënave të Bankës Qendrore të Kosovës për vitin e kaluar, vlera e importit të produkteve të huaja në vendin tonë kishte arritur shifrën mbi tre miliardë eurove, kurse eksporti i produkteve të Kosovës në vendet e rajonit dhe Evropës ishte mbi 360 milionë euro. BQK thotë se rritja e kërkesës së brendshme ka ndikuar në rritjen e importit. Në raport, Banka Qendrore e Kosovës thekson se “deficiti i lartë tregtar, i cili është pasojë e mospërputhjes së lartë ndërmjet vlerës së eksporteve dhe të importeve, vazhdon të ndikojë negativisht në rritjen ekonomike”. Ndërkaq, në të dhënat e fundit të Agjencisë së Statistikave të Kosovës, theksohet se eksporti i mallrave arriti në 32.3 milionë euro, ndërsa importi në 315.1 milionë euro.

Kontrolloni gjithashtu

Albulena Haxhiu mohon të jenë takuar Albin Kurti e Isa Mustafa, por beson se ata do të takohen shpejt

Albulena Haxhiu mohon të jenë takuar Albin Kurti e Isa Mustafa, por beson se ata do të takohen shpejt

Nënkryetarja e Vetëvendosjes, Albulena Haxhiu ka mohuar së është zhvilluar takim mes kryetarit të Vetëvendosjes, ...