Brickos

Kryetari i Kroacisë, Zoran Milanoviq, mbështet anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës

Kryetari i Kroacisë, Zoran Milanoviq, ka shprehur mbështetjen e tij për anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës, pavarësisht letrës  pesë faqe  të dërguar nga kryetari i Serbisë, Aleksandar Vuçiç. Duke sqaruar qëndrimin e tij, Milanoviq deklaroi: E mbështes anëtarësimin e Kosovës në Këshill të Evropës, pavarësisht letrës së Vuçiqit. Por kjo është kështu, është politikë e Kroacisë, nuk do të ndryshojë asgjë. Po ashtu, ai ka shprehur mbështetjen për rezolutën për Srebrenicën që pritet të votohet në OKB. Në lidhje me marrëdhëniet me vendet fqinje dhe të rajonit, kryetari Milanoviq ka theksuar angazhimin e Kroacisë për të qenë afër dhe miqësore me shqiptarët, duke shtuar se nuk ka qëllime për të prishur marrëdhëniet me Serbinë.

 

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj

Ramush Haradinaj: Mospërfshirja e Kosovës në votimin e Këshillit të Ministrave, një dështim i madh

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka kritikuar ashpër kryeministrim Albin Kurti lidhur me mospërfshirjen e …