Dastid Koreshi: Plan i Jashtëzakonshëm i Kosovës për Anëtarësim në Këshillin e Evropës

Ambasadori dhe përfaqësuesi i Shqipërisë pranë Këshillit të Evropës, Dastid Koreshi, ka vlerësuar përpjekjet e koordinuara për anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës. Ai vlerësoi punën intensive dhe koordinimin e jashtëzakonshëm për këtë proces, veçanërisht në kontekstin e ndryshimeve të fundit pas përjashtimit të Rusisë nga Këshilli i Evropës. Koreshi theksoi angazhimin dhe përkrahjen e autoriteteve të Kosovës për të siguruar suksesin e këtij procesi, duke theksuar se Kosova duhet të ishte anëtare e Këshillit të Evropës që në vitin 2008. Ai gjithashtu theksoi se, ndërsa shumica e vendeve anëtare e njohin Kosovën, ka ende disa që nuk e njohin, dhe për këtë arsye është e rëndësishme të punohet për të bindur ato që nuk e kanë njohur ende. Koreshi gjithashtu shmangu rrezikun e një anëtarësimi të kushtëzuar me themelimin e Asociacionit, duke rikujtuar qëllimin për një anëtarësim të plotë dhe të barabartë të Kosovës në Këshillin e Evropës.

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj

Ramush Haradinaj: Mospërfshirja e Kosovës në votimin e Këshillit të Ministrave, një dështim i madh

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka kritikuar ashpër kryeministrim Albin Kurti lidhur me mospërfshirjen e …