Komandanti i NATO-s dhe i Amerikës paraqesin para Kongresit Amerikan strategjitë e tyre për sfidat e Evropës

Komandanti Suprem i Aleatëve të NATO-s në Evropë, gjenerali Christopher Cavoli, dhe komandanti i Komandës Evropiane të Forcave të Armatosura të Amerikës, paraqitën dëshmiië e tyre para Kongresit amerikan. Në fillim të fjalimit të tij, komandanti Cavoli bëri të qartë se si NATO dhe Amerika  përballen me sfida të ndryshme në Evropë. Ai theksoi se, për dallim nga SHBA-ja që mund të ketë vetëm një problem kryesor, NATO është përballur me një gamë të gjerë sfidash që ndikojnë në interesat kombëtare amerikane. Cavoli shtoi se situatat problematike në Evropë nuk janë të limituara vetëm në konfliktin në Ukrainë. Ai theksoi se është e rëndësishme të pranohet se ka ngjarje të tjera në rajon që kanë ndikim negativ në interesat e Amerikës. Për t’u përgjigjur kësaj, tha ai, NATO dhe SHBA-ja kanë vendosur të ndërmarrin hapa të rëndësishëm, përfshirë rritjen e gatitshmërisë së forcave rezervë. Këto vlerësime dhe hapa të propozuara nga gjenerali Cavoli shënojnë një përpjekje të përbashkët të NATO-s dhe Amerikës  për të adresuar sfidat komplekse dhe të ndryshme në rajonin e Evropës.

 

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj

Ramush Haradinaj: Mospërfshirja e Kosovës në votimin e Këshillit të Ministrave, një dështim i madh

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka kritikuar ashpër kryeministrim Albin Kurti lidhur me mospërfshirjen e …