Erdogan: Do të luftojnë për të mos ndodhur krime të tilla siç ishte Masakra e Srebrenicës

Kryetari i Turqisë, Rexhep Tayyip Erdoğan, është zotuar se do të shërojë plagët e shkaktuara nga tërmetet masive në rajonet jugore të vendit

Kryetari i Turqisë, Rexhep Tayyip Erdoğan, është zotuar se do të shërojë plagët e shkaktuara nga tërmetet masive të muajit të kaluar në rajonet jugore të vendit, raporton Anadolu. Duke përmendur përpjekjet e tyre të mëparshme për rindërtim pas fatkeqësive të mëparshme natyrore që kanë ndodhur në Türkiye si zjarret dhe përmbytjet, presidenti Erdoğan tha se ato do të shërojnë plagët nga tërmetet e 6 shkurtit brenda një kohe të shkurtër. “Nuk ka asnjë vend tjetër në botë përveç Turqisë që mund të vijë në fazën e rindërtimit në një kohë kaq të shkurtër përballë një katastrofe që ka shkaktuar një shkatërrim kaq të rëndë në një zonë kaq të madhe”, tha ai në ceremoninë e hapjes së parë të themeleve për 17 mijë e 902 shtëpi në provincën jugore Kahramanmarash. Erdoğan tha se tërmetet vdekjeprurëse nuk do ta largojnë vullnetin për sukses dhe vendosmërinë për të aktualizuar vizionin e saj për nismën “Shekulli i Turqisë”. Ne kemi përveshur mëngët për të ndërtuar 77 mijë 57 shtëpi fatkeqësie dhe 30 mijë 310 shtëpi fshati në Kahramanmarash pas vlerësimeve të dëmeve”, ka saktësuar kryetari i Turqisë, Erdogan.

Kontrolloni gjithashtu

Në shënimin e 25 vjetorit të çlirimit të Kosovës, kryetari i BDI-së, Ali Ahmeti u nderua me mirënjohje në Kaçanik

Në shënimin e 25 vjetorit të çlirimit të Kosovës, Ali Ahmeti u nderua me mirënjohje …