driloni com
vipa
Fillimi / Lajmet / Kryetari i Kuvendit të Maqedonisë, Talat Xheferi: Ligji për gjuhën shqipe do të zbatohet në përpikëri
Talat Xhaferi: Ligji për përdorimin e gjuhëve do të dërgohet për publikim në Gazetën Zyrtare

Kryetari i Kuvendit të Maqedonisë, Talat Xheferi: Ligji për gjuhën shqipe do të zbatohet në përpikëri

Kryetari i Kuvendit të Maqedonisë, Talat Xheferi, ka mirëpritur miratimin e Projektligjit për gjuhën shqipe në këtë shtet. Në një intervistë për gazetën “Epoka e re”, ai ka thënë se një hap i tillë është i rëndësishëm për përmbushjen e të drejtave legjitime të shqiptarëve të Maqedonisë. Kryeparlamentari Xhaferi është zotuar se ky projektligj do të zbatohet në përpikëri. Ai ka treguar se projektligji për gjuhën shqipe parasheh edhe normat ndëshkuese për moszbatimin eventual të tij. Xhaferi ka pohuar se jo vetëm kjo qeveri, por edhe qeveritë e mëhershme e kanë kuptuar se sa më seriozisht që merren me të drejtat e shqiptarëve, Maqedonia do të ketë marrëdhënie të relaksuara ndëretnike, stabilitet politik të brendshëm dhe integrim në iniciativat euroatlantike. Ai ka theksuar se Maqedoninë e presin edhe shumë tema të tjera, njëra ndër to edhe ajo për gjetjen e zgjidhjes së çështjes së emrit për anëtarësim në NATO.

Kontrolloni gjithashtu

Gjermania e gatshme për mbështetjen e mëtutjeshme të Republikës së Kosovës, me theks në fushën e arsimit

Gjermania e gatshme për mbështetjen e mëtutjeshme të Republikës së Kosovës me theks në fushën e arsimit

“Shkëmbimi i nxënësve, studentëve dhe mësimdhënësve me institucionet e njohura gjermane është veprim i duhur ...