Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / Kryetari, që përfaqëson vetëm opozitën në Shqipëri, Ilir Meta, nuk e miraton ligjin antishpifje, sepse qenka antikushtetues (!)
Kryetari Meta është në një procedure shkarkimi në Kuvendin e Shqipërisë, brenda afateve që ka përcaktuar Kuvendi

Kryetari, që përfaqëson vetëm opozitën në Shqipëri, Ilir Meta, nuk e miraton ligjin antishpifje, sepse qenka antikushtetues (!)

Ilir Meta në Shqipëri, ka refuzuar të dekretojë ligjin “antishpifje” të miratuar disa javë më parë nga shumica  socialiste në Kuvendin e Shqipërisë. Sipas tij, ligji i cili ndalon  shpifjen e  gënjeshtrën del se po i shkelka parimet themelore kushtetuese të një shteti demokratik, të drejtën e lirisë së shprehjes, së shtypit dhe të drejtës së informimit”. Ilir Meta konsideron se ligji të cilin e ka miratuar shumica në Kuvend qenka në kundërshtim me jurisprudencën e Gjykatës Kushtetuese, madje shpifja sipas tij  i shkel edhe të  drejtat elementare të njeriut, sepse  sipas logjikës të tij çdo njeri paska të drejtë të shpifë  e të trillojë.

Kontrolloni gjithashtu

Apostolova: Paqëndrueshmëria politike nuk kontribuon në përmirësimin e jetës së njerëzve në vendin tonë

Apostolova: Paqëndrueshmëria politike nuk kontribuon në përmirësimin e jetës së njerëzve në Kosovë

Shefja e zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Nataliya Apostolova, ka thënë se paqëndrueshmëria e ...