Kuvendi

Kuvendi me shumicë votash miratoi Rezolutën për mos- liberalizimin e vizave nga BE-ja për qytetarët e Kosovës

Kuvendi i Kosovës, me shumicë votash miratoi Rezolutën për mos- liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës nga Bashkimi Evropian, e propozuar nga partia opozitare Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës. Për rezolutën e propozuar votuan 65 deputetë dhe nuk pati asnjë votë kundër apo abstenim. Në fillim të diskutimit, shefi i grupit parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri, tha se deputetët e Kosovës duhet të shprehin qartë qëndrimin e tyre për mos liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës, ashtu siç kanë shprehur qëndrimin e tyre edhe Parlamenti Evropian dhe Komisioni Evropian për këtë çështje. Tahiri lexoi tekstin e rezolutës së përgatitur duke kujtuar se Bashkimi Evropian negociatat për liberalizimin e vizave me Kosovën i ka nisur në janar të vitit 2012, ndërsa Kosova i ka përmbushur kriteret e kërkuara në vitin 2018. Ne, deputetët e Kuvendit të Republikës së Kosovës, zotohemi se do t’i shpiem përpara të gjitha reformat që garantojnë shtetin e së drejtës, nismat kundër korrupsionit, projektet për punësim dhe zhvillim, mbikëqyrjen e zbatimit të ligjeve, garancinë për institucionet e pavarura, mbikëqyrjen e rreptë të qeverisë dhe qeverisjes në raport me mbrojtjen e lirive dhe të drejtave të njeriut”, tha mes tjerash, Besnik  Tahiri.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i Zubin Potokut, Izmir Zeqiri, ka thënë se është i gatshëm të japë dorëheqje nga posti

Zeqiri: Numri i qytetarëve që po marrin pjesë në votim është shumë i vogël

Kryetari aktual i Zubin Potokut, Izmir Zeqiri ka thënë se numri i qytetarëve që po …