leoni

Lansohen doracakët për mësimdhënës lidhur me edukimin gjithëpërfshirës seksual në shkollat fillore dhe të mesme

Lansohen doracakët për mësimdhënës lidhur me edukimin gjithëpërfshirës seksual në shkollat fillore dhe të mesme

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit në bashkëpunim me Zyrën e UNFPA-së në Kosovë dhe Institutin Kombëtar të Shëndetit Publik, kanë lansuar sot doracakët për mësimdhënës lidhur me edukimin gjithëpërfshirës seksual për shkollat fillore dhe të mesme në Kosovë. Në ceremoninë e lansimit u tha se përmes këtyre doracakëve të rinjtë e vendit do të marrin njohuri të bazuara në shkencë se si të mbrojnë shëndetin, mirëqenien dhe dinjitetin e tyre. Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Arbërie Nagavci, tha se edukimi seksual që nga mosha e hershme është një faktor i rëndësishëm parandalues i sëmundjeve të ndryshme. Koordinatorja për Zhvillim e Kombeve të Bashkuara në Kosovë, Ulrika Richardson, delraroi se integrimi i këtyre doracakëve në kurrikulat shkollore është një hap shumë i rëndësishëm drejtë barazisë gjinore. Ndërsa, udhëheqësja e Zyrës së UNFPA-së në Kosovë, Visare Mujko-Nimani, tha se edukimi gjithëpërfshirës seksual u mundëson të rinjve të mbrojnë shëndetin, mirëqenien dhe dinjitetin e tyre. Doracakët përfshijnë përmbajtje që mund të përdoren nga klasa 1-12 dhe janë materiale lehtësuese për mësimdhënës të cilët shërbejnë për të zhvilluar mësimin.

Kontrolloni gjithashtu

Më 16 korrik 2024,në orë 12:00, në sallën e Kuvendit të Komunës se Deçanit, përkujtohet prof. dr. Sylë Tahirsylaj

Në emër të Lidhjes së Historianëve të Kosovës “Ali Hadri” dega në Deçan dhe në …