LDK dhe Vetëvendosje do të përpiqen për t’i siguruar 61 numra për formimin e institucioneve, pas dështimit të koalicionit PAN

LDK dhe Vetëvendosje do të përpiqen për t’i siguruar 61 numra për formimin e institucioneve, pas dështimit të koalicionit PAN

Lidhja Demokratike e Kosovës dhe Lëvizja Vetëvendosje, kanë paralajmëruar se do t’i fillojnë përpjekjet për formimin e institucioneve, pas dështimit për herë të gjashtë të koalicionit PAN në Kuvend. Drejtuesit e këtyre subjekteve thonë se do t’i nisin bisedimet edhe me deputetët minoritarë, në mënyrë që, siç thonë, ta konstituojnë Kuvendin dhe më pas ta formojnë edhe Qeverinë.  Deputetja e  Vetëvendosjes, Albulena Haxhiu, ka thënë se presin që LDK-ja të bashkëpunojë me partinë e tyre për formimin e institucioneve.

“Ne kemi pasur kontakte me drejtuesit e LDK-së për t’i parë mundësitë e bashkëpunimit për qeverisje. Ne jemi treguar shumë bashkëpunues në këtë drejtim, mirëpo, pavarësisht kësaj, LDK-ja ka bërë veprime që nuk i kontribuojnë bashkëpunimit me deklarata naive dhe vendosjen e kushteve që për ne janë të papranueshme”, ka thënë Haxhiu për “Zërin”.

Kontrolloni gjithashtu

Andin Hoti: Serbia nuk po e zbaton deklaratën për personat e pagjetur, të nënshkruar me 2 maj të vitit të kaluar, në Bruksel

Kryetari i Komisionit Qeveritar për Personat e Zhdukur, Andin Ukshin  Hoti deklaroi se Serbia nuk po …