KEK
Fillimi / Kultura / Lebit Murtishi : ,,Evropë”!
Lebit Murtishi

Lebit Murtishi : ,,Evropë”!

1.

Ç’ faj të kam oj zonja plakë,

Që s’ më le të ngre shtëpi?!

Të ka mbrojtur dhe me shpatë

Një nga gjyshërit e mi…

 

Të kam thirrur edhe Nënë,

Si pellazg e si ilir,

Ti gjithherë oj kurvë e lënë,

Më ke quajtur kopil!..

 

2.

Nuk më lë të ngre shtëpinë,

As me luftë as me paqe,

Se harruar ke urtinë:

,,Ç’ pështyn lart të zbret në faqe”!..

 

Shkela londra e berlinë

Ku nën myk më flenë Tapitë

Por t’u hapën vesh e bythë

Veç kur fola nga frëngjitë!..

Kontrolloni gjithashtu

Kongresi i Manastirit i vitit 1908

Prof. dr. Valter Memisha: “Kongresi i Manastirit, ngjarje përcaktuese në rrugëtimin shqiptar “Një komb-një gjuhë”.

Prof. dr. Valter Memisha: “Kongresi i Manastirit, ngjarje përcaktuese në rrugëtimin shqiptar “Një komb-një gjuhë”. ...