leoni

LSHK: Veprimtari për shkencëtarin e shquar kroat dhe albanologun MILAN SHUFLAJ - JETA DHE VEPRA

LSHK: Veprimtari për shkencëtarin e shquar kroat dhe albanologun MILAN SHUFLAJ – JETA DHE VEPRA

Lidhja e Shkrimtarëve e Kosovës dhe Instituti për Siguri, Medie dhe Arsim, Prishtinë, nesër, më 14 shkurt 2024, në lokalet e LSHK-së, në orën 12, do të organizojnë një veprimtari përkujtuese për figurën e shquar, për njeriun model të kombit kroat dhe njeriun fisnik e studiuesin e veçantë MILAN SHUFLAJ (1879-1931), i cili me jetën dhe veprën e tij ka dëshmuar prirjen dhe dashurinë ndaj kombit të vet dhe punës intelektuale e shkencore. Një poliglot i vërtetë, me një njohje të thellë të shumë gjuhëve, ka arritur të japë shumë, megjithëse strukturat politike jugosllave ia këpusin jetën mu në çastin kur do të jepte edhe më shumë për kombin dhe për të tjerët.

Kontrolloni gjithashtu

Sala Jashari aderon në PDK, pjesë e listës së kandidatëve për deputetë

Sala Jashari aderon në PDK, pjesë e listës së kandidatëve për deputetë. 25 vjeçarja nga …