Lumir Abdixhiku: 6 kushtet e Kurtit për Asociacionin të publikuara në seancën e 2 shkurtit 2023 nuk ishin as pjesë e aneksit në bisedime

Lumir Abdixhiku: 6 kushtet e Kurtit për Asociacionin të publikuara në seancën e 2 shkurtit 2023 nuk ishin as pjesë e aneksit në bisedime

Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Lumir Abdixhiku, ka kritikuar ashpër kryeministrin, Albin Kurtin në seancën e Kuvendit ku po mbahet diskutimi për marrëveshjen e Ohrit. Abdixhiku ka folur  gjashtë kushtet e Kurtit për asociacionin që i ka dhënë më 2 shkurt 2023. “Gjashtë kushtet e Kurtit për Asociacionin të bëra publike në seancën e 2 shkurtit 2023 në këtë sallë, ato nuk ishin as pjesë e aneksit  marrëveshjes e as pjesë e deklaratave të Kurtit. Ai tha se asociacioni është pjesë e marrëveshjes finale dhe bëhet pas njohjes reciproke, dhe nuk kanë kaluar as dy muaj dhe aneks marrëveshja nuk i përmban këto kushtet”. As nuk po flas për dialogun pas kërkimfaljes, as për gjashtë kushtet e asociacionit, as kompensimin e dëmeve të luftës, as për të drejtat e shqiptarëve në luginë. Por për gjashtë kushtet që u thanë në shkurt 2023. Për këto ndryshime ndiej unë vetëm keqardhje. Çfarë fati i trishtueshëm politik. Ndiej keqardhje për humbjen e kohës së Kosovës.  Marrëveshja tani është ligjërisht e obligueshme. Këto kritere nuk negociohen më sepse janë pranuar, dhe thjesht duhet të zbatohen, ka thënë Lumir Abdixhiku.

Kontrolloni gjithashtu

Milazim Krasniqi: Qeveria Kurti është totalisht e dështuar, ajo nuk di të ballafaqohet me krizat ekonomike, energjetike, arsimore

Milazim Krasniqi: Amerika dhe shtetet që kanë njohur Kosovën, po mbajnë qëndrime joparimore në përdorimin e dinarit

Profesori universitar  dhe analisti, Milazim Krasniqi, duke komentuar zhvillimet e fundit sa i përket Rregullores …