Edi Rama bëhet i pari kryeministër i Shqipërisë për 30 vite, që merr një ftesë zyrtare nga kryeministri i Anglisë

Edi Rama bëhet i pari kryeministër i Shqipërisë për 30 vite, që merr një ftesë zyrtare nga kryeministri i Anglisë

Edi Rama, bëhet i pari kryeministër  i Shqipërisë për 30 vite që merr një ftesë zyrtare nga kryeministri i Anglisë. Agjenda e tij sot do të jetë e ngjeshur pasi fillimisht do të takohet në Shkollën ekonomë të Londrës.  Më pas  do të jetë i pranishëm në parlamentin anglez nga ku do të takohet me disa deputetë, të cilët përmes retorikës së tyre kanë qenë tërësisht anti-shqiptarë pas 13 mijë shqiptarëve që arritën ilegalisht në Britaninë e Madhe. Nuk pritet ndonjë marrëveshje e re, por zbatimi i marrëveshjes së nënshkruar nga dy kryeministrat në dhjetor ku Britania e Madhe angazhohet ta ndihmojë Shqipërinë ekonomikisht dhe kërkon që qeveria të angazhohet në luftimin e emigrimit ilegal në Britaninë e Madhe. Me interes pritet ajo se çfarë do thotë kryeministri Edi Rama nëse gjatë takimit me kryeministrin anglez  Rishi Sunak do kërkojë shtimin e lejeve të punës për qytetarët shqiptarë apo shtimin e vizave për punëtorët sezonalë. Kryeministri Edi Rama po përpiqet të marrë më të mirën e mundshme në aspektin ekonomik, në ndihmën që Britania e Madhe mund t’i ofrojë Shqipërisë. (TCH)

Kontrolloni gjithashtu

Milazim Krasniqi: Qeveria Kurti është totalisht e dështuar, ajo nuk di të ballafaqohet me krizat ekonomike, energjetike, arsimore

Milazim Krasniqi: Amerika dhe shtetet që kanë njohur Kosovën, po mbajnë qëndrime joparimore në përdorimin e dinarit

Profesori universitar  dhe analisti, Milazim Krasniqi, duke komentuar zhvillimet e fundit sa i përket Rregullores …