Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / Mali i Zi nismën për mini-Shengen Ballkanik të propozuara nga disa shtete e vlerëson si humbje energjie
Mali i Zi nismën për mini-Shengen Ballkanik të propozuara nga disa shtete e vlerëson do të ishte një humbje energjie

Mali i Zi nismën për mini-Shengen Ballkanik të propozuara nga disa shtete e vlerëson si humbje energjie

Ministrja e Ekonomisë e Malit të Zi, Dragica Sekuliq, hodhi poshtë idenë për t’iu bashkuar një versioni ballkanik të zonës Shengen, e cila do të shihte heqjen e pengesave për tregtinë e lirë dhe udhëtimet midis Shqipërisë, Maqedonisë së Veriut, Serbisë, Kosovës e Bosnjë-Hercegovinës. Ministrja Sekuliq ka thënë se bashkimi në nismën mini-Shengen për shtetet e Ballkanit e propozuar nga Shqipëria, Maqedonia e Veriut dhe Serbia do të ishte një humbje energjie. Ajo ka sqaruar se si Mali i Zi tashmë “i ka hapur kufijtë e tij” dhe se ka hequr barrierat tregtare për fqinjët. Ka treguar se Mali i Zi është anëtar i Marrëveshjes së Tregtisë së Lirë të Evropës Qendrore, një iniciativë rajonale për vendet e Ballkanit Perëndimor që garanton qarkullimin e lirë të njerëzve dhe mallrave. “I kuptoj nismëtarët. Këto janë vende që, për shkak të barrierave të ndryshme tregtare që i kanë vendosur njëri-tjetrit, mund të ketë nevojë për një iniciativë të re për të premtuar përsëri se ata do të bëjnë atë që ne e kemi bërë prej kohësh”, ka deklaruar Sekuliq.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i AKR-së, Behxhet Pacolli kërkon që në Kosovë të krijohet një Qeveri uniteti dhe të lihen anash inatet politike

Kryetari i AKR-së, Behxhet Pacolli kërkon që në Kosovë të krijohet një Qeveri uniteti dhe të lihen anash inatet politike

Kryetari i Partisë Aleanca Kosova e Re, Behxhet Pacolli, ka kërkuar që në Kosovë të ...