Mark Rutte, kryeministri i Holandës ka pasur sërish dilema nëse duhet të ndodhë liberalizimi i vizave për Kosovën

Kryeministri i Holandës, Mark Rutte, shtet i cili është skeptik që t’u lejohet kosovarëve të udhëtojnë lirshëm në zonën shengen, ka pasur sërish dilema nëse duhet të ndodhë liberalizimi i vizave. Ai këto qëndrime i bëri para gazetarëve kur po fillonte Samiti BE-Ballkani Perëndimor. “Sa i përket Kosovës ka më shumë progres drejt liberalizimit të vizave, akoma jo, por mendoj se ata po bëjnë hapa”, tha Rutte. Franca dhe Holanda janë dy vendet e unionit që pavarësisht plotësimit të kritereve nga Kosova për heqje vizash akoma hezitojnë të marrin vendimin pro. Edhe pse liberalizimi i vizave për Kosovën s’është në agjendë, ka shpresë që kjo të diskutohet nga udhëheqësit e BE-së.

Kontrolloni gjithashtu

Besnik Tahiri

Besnik Tahiri: AAK-ja e shqetësuar me qasjen injoruese të BE-së ndaj Kosovës e trajtimin joserioz të kërkesës për lëvizje të lirë

Shefi i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri ka folur për çështjen e mos liberalizimit …