leoni

Gjuriq reagon ndaj kërkesës se ambasadores se SHBA-ve në OKB, Nikki Haley për tërheqjen e UNMIK-ut nga Kosova

Marko Gjuriq: Lista Serbe fituese e zgjedhjeve në Kosovë

Drejtori i të ashtuquajturës Zyrë për Kosovën në Qeverinë e Serbisë Marko Gjuriq ka thënë se Lista Serbe është fitues absolut në zgjedhjet lokale në Kosovë. Ai për televizionin shtetëror të Serbisë ka thënë se komunat ku kanë fituar serbët nuk janë të vogla dhe për këtë Prishtina por edhe një pjesë e bashkësisë ndërkombëtare janë përpjekur t’i përçajnë serbët.

“Serbët ishin mbi të dhe e kuptuan se sa me unitet qëndron shpëtimi, e ardhmja dhe mbijetesa. Serbët në Kosovë treguan se nuk duhet të ndahen, ata mund të marrin më shumë përmes Listës Serbe dhe veprime të përbashkëta ndaj institucioneve të Prishtinës “, ka thënë Gjuriq.

Kontrolloni gjithashtu

Josep Borrell, në seancën e KS të OKB-së ka folur edhe për propozimin franko-gjerman dhe për dialogun Kosovë-Serbi

Josep Borrell, ka kërkuar që Kosova e Serbia të angazhohen në dialogun e ndërmjetësuar nga BE-ja në mirëbesim dhe kompromis

Përfaqësuesi i Lartë evropian, Josep Borrell, ka kërkuar që Kosova dhe Serbia të angazhohen në …