Gashi: Serbia nuk mund të amnistohet për krimet e kryera në Kosovë gjatë luftës së viteve 1998-1999

Masakra e Serbisë në Reçak është përkujtuar edhe nga ambasada e Francës në vendin tonë

Masakra e realizuar në Reçak nga Serbia, është përkujtuar edhe nga ambasada e Francës në vendin tonë. Në shkrimin kushtuar kësaj masakre, që shefi i misionit verifikues të OSBE-së atë kohë në Kosovë, Wiliam Woker e definoi krim kundër njerëzimit, kjo ambasadë ka kërkuar që drejtësia të vihet në vend.“23 vjet më parë në Reçak u vranë 45 civilë të pafajshëm. Drejtësia duhet të vihet ne vend. Ne nuk do ta harrojmë këtë masakër dhe viktimat e saj” thuhet në postimin që ka bërë në adresën e saj elektronike, ambasada e Francës në Prishtinë. Të përkujtojmë se ndonëse kanë kaluar 23 vite, ende askush nuk ka marr dënim meritor për këtë masakër e krim kundër njerëzimit!

Kontrolloni gjithashtu

Ana Bernabiq

Ana Brnabiq: Për 175 ditë, Kurti provokoi një konflikt të armatosur me serbët

Kryeministrja e Serbisë, Ana Brnabiq, e ka vlerësuar jo serioze deklaratën e Bashkimit Evropian, i …