Brickos

Më 30 maj, 2023 në ora 10:00 fillon aktiviteti i Garave me Biçikletave në kuadër të projektit Rivista Shkollore “Siguria në Rrugë 2023”

Më 30 maj, 2023 në ora 10:00 fillon aktiviteti i Garave me Biçikletave në kuadër të projektit Rivista Shkollore “Siguria në Rrugë 2023”

u njoftojmë që nesër më 30 maj, 2023 në ora 10:00 fillon aktiviteti i Garave me Biçikletave në kuadër të projektit Rivista Shkollore “Siguria në Rrugë 2023”. Aktiviteti mbahet në sheshin Xhorxh Bush në Prishtinë.

Shpërblimet për tri vendet e para janë tri biçikleta dhe tri bursa studimi.

Këto aktivitete që nga viti 2013 dhe në vazhdimësi zhvillohen dhe koordinohen nga Akademia Tempulli (www.tempulli.org) së bashku me Asociacionin Kosovar të Motorizimit AMRKS (www.amrks.org) dhe mbështeten nga Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Drejtoritë komunale të arsimit, Policia e Kosovës dhe Byroja Kosovare e Sigurimit.

Në muajin mars, prill dhe maj 2023, janë realizuar mbi 6000 testime, në 26 komuna, në rreth 60 shkolla të mesme në gjithë Kosovën dhe fokus i vizitave kësaj radhe ishin nxënësit që sivjet përfundojnë shkollimin e mesëm.

Nxënësit fitues me pikët maksimale nga testimi nga mbarë vendi janë ftuar për pjesëmarrje në garat përfundimtare me biçikleta.

Kontrolloni gjithashtu

Komuna e Malishevës, ka përkujtuar “Masakrën e Gollubovcit”, ku 25 vjet më parë, serbët masakruan 30 banorë të fshatrave Gollubovc e Plloqicë

Sot u bënë 25 vite nga njëra prej ngjarjeve më të rënda në Komunën e …