KEK
Fillimi / Kultura / Mehmet Musa: Përkujtim i vitit 1981 
Mehmet Musa

Mehmet Musa: Përkujtim i vitit 1981 

Po kujtojmë dhe përkujtojmë pranverën lulëgjaku të vitit 1981, me rastin e 40 vjetorit ,duke i përshendetë të gjitha familjet e dëshmorëve që  nga lufta e Drenicës, në dimërin e egër të vitit 1945 e gjerë të lufta e Ushtrisë Çlirimtare  e    Kosovës,i përshendes të gjitha  ato familje të gjysmës së  Shqipërisë natyrale,që u okupua nga serbosllavia,të cilat nuk u ifektuan me virusin e bashkim-vëllezërimit me serbo-malazezo-maqedonët,por familje që u radhitën në krahun e të mundurve por jo të nënshtruarve,për qëndresën titanike e heroike kundër okupatorit serbosllav dhe kolaboratorëve të vendit përë një gjysëm shekulli, e,që si busollë patën dhe kanë vendimet historike të konferencës së Bujanit,mbajtur me 31 dhjetor 1943 e 1 e 2 janar 1944 në Bujan  të malësisë së Gjakovës!!!
Me poemën e ngadhnjimit kushtuar Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës!!!

-USHTRI E KOSOVËS-

Ushtri e Kosovës 
Mburojë e Atdheut 
Ushtri Çlirimtare 
Ushtri e Skënderbeut 
 
Ushtri e Kosovës 
Ushtri e barotit 
Ushtri sokoleshë 
E Gjergj Kastriotit 
 
Ushtri e Kosovës 
E Lidhjës Prizerenit 
Ushtri e Qerqiz Topullit 
Dhe Avni Rrustemit 
 
U rrite krenare 
Në zjarrë të kushtrimit 
Ushtri heroike 
E Isë Boletinit 
 
Gjithnjë fitimtare 
Besnike ndaj flamurit 
Ushtri legjendare 
E bacë Bajram Currit 
 
Djep i burrërisë 
Virtytit dhe nderit 
Ushtri heroike 
E Idriz Seferit 
 
Je shpresë e Atdheut 
Mburojë e vatanit 
Ashtu si vendosi 
Konferenca e Bujanit 
 
Ushtri e Kosovës 
Ushtri e maliherit 
Ushtri sy shqiponjë 
Ushtri e bacë Enverit 
 
Me ty mburret Kosova 
Krenohet Drenica 
Po të ishin gjallë 
Shotë e Azem Galica 
 
Kurorë e Atdheut 
Djep i trimërisë 
Godet si rrufeja 
Ushtri e Ahmet Delisë 
 
Je shkollë e rinisë 
Ushtri e djalërisë 
Ushtri e Dedë Gjo Lulit 
Ushtri e Zhukë Haxhisë 
 
Ushtri e Kosovës 
Je si zana e malit 
Ushtri e Marash Uçit 
Ushtri e djemëve t‘Calit 
 
Ushtri e Kosovës 
E burrave të motit 
Ushtri e Gjon Sereqit 
Ushtri e Ukshin Hotit 
 
Ushtri e Kosovës 
E maleve dhe fushës 
Që linde nga flaktë 
E pushkës së Shaban Polluzhës 
 
Ushtri e Kosovës 
Me zemër çeliku 
Me ty bashkluftoi 
Dhe Hasan Remniku 
 
Ushtri e Kosovës 
Je me vlerë si ari 
Udhën ta trasoi 
Demë Ali Pozhari 
 
Ushtri e Kosovës 
Që linde n‘vatan 
Në fshatin Prekaz 
N‘Kullën e bacës Shaban 
 
Ushtri e Kosovës 
Je shpirti i shqiptarit 
Të lindi e të rriti 
Zemra e Adem Jasharit 
 
Ushtri e Kosovës 
Lumë ne që t‘kemi 
Zëdhënës juaj ngelët 
Për mote bacë Ademi 
 
Ushtri e Kosovës 
Nga varri të bënë t‘fala 
Ish ushtari yt 
Gjeneral Rexhep Mala 
 
Ushtri e Kosovës 
Ushtri e Ilirisë 
Udhtri e Besim Ndrecës 
Ushtri e Dardanisë 
 
Ushtri e Kosovës 
N‘piedestal të ngriti 
Me zemër e shpirtë 
Zahir Pajaziti 
 
Ushtri e Kosovës 
Që shkelqen si dielli 
Ushtri e Salih Çekut 
Ushtri lule prilli 
 
Ushtri e Kosovës 
Ushtri e Dukagjinit 
Ushtri e Edmond Hoxhës 
Dhe Luan Haradinit 
 
Ushtri e Kosovës 
Ushtri e Ismail Qemailit 
Ushtri fitimtare 
Ushtri e Ismail Xhemailit 
 
Ushtri e Kosovës 
Serbit i fute tmerrin 
Kurë mbi ta zjarrë hapnin 
Ganiu me Xhaferin 
 
Ushtri e Kosovës 
Nga mendja s‘të hoqi 
Ushtari ytë besnik 
Major Nazif Visoqi 
 
Ushtri e Kosovës 
Me gjak të freskoj 
Beg Riza me shokë 
N‘Kumanovë kurë shkoj 
 
Ushtri e Kosovës 
E tokës Arbërore 
Do jeshë fitimtare 
Për Kosovën Lindore 
 
Ushtri e Kosovës 
Ushtri e punëtorëve 
Ushtri e vetëranëve 
Ushtri e dëshmorëve 
 
Ushtri e Kosovës 
Ushtri revolucionare 
Atdheun e çlirove 
Nga zgjedha barbare 
 
Ushtri e Kosovës 
Në luftë u kalite 
Shpejt do të bëhesh 
Ushtri monolite 
 
Ushtri e Kosovës 
Shpresa e rinisë 
Një ditë do të jeshë 
E gjithë Shqipërisë 
 
Ushtri e Kosovës 
Ushtri e mbarë Atdheut 
Ushtri e Kastriotit 
Ushtri e Skenderbeut 

P.s. Shkruar me 5 maj 2019 në mërgim me ,rastin e 10 vjetorit të ndarjes nga jeta të atdhetarit,militantit të orëve të hershme të Lëvizjes Revolucionare për bashkimin e trojeve shqiptare,të pavdekshmit Ismail Haradinaj!!!

Kontrolloni gjithashtu

Besi

Një ditë në Burgun e Suboticës… (Një kujtim për shokun tim të burgut, Agim Leci, 1964-2021)

Ndodhesha në dhomën  kolektive numër 4 të Burgut Hetues të Suboticës. Ishte pranvera e vitit ...