kek
mbpzhr 2018
MIT
Airport Adem Jashari
Fillimi / Institucionet / Ministria e Bujqësisë nikoqire e takimit vjetor të ministrave të bujqësisë të Evropës Juglindore

Ministria e Bujqësisë nikoqire e takimit vjetor të ministrave të bujqësisë të Evropës Juglindore

Ministrja e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Dijana Zhiviç do të marrë pjesë në takimin e 13-të me radhë të ministrave të bujqësisë të Evropës Juglindore (EJL), i cili do të mbahet nga 11 deri më 13 nëntor 2019 në Prishtinë.

Takimi ministror organizohet nga Grupi Punues Drejtues për Zhvillim Rural Rajonal (SWG) në Evropën juglindore, ku nikoqir i ngjarjes është Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural e Republikës së Kosovës.

Në takimin e sotëm që ministrja Zivic pati me sekretarin gjeneral të SWG-së, Boban Iliq është biseduar rreth temave dhe organizimit të takimit të përcaktuar.

Ministrat e Bujqësisë, si dhe zyrtarët e lartë të qeverive të shteteve pjesëmarrëse, do të bisedojnë rreth përafrimit të kandidatëve potencial të BE-së si dhe të shteteve të EJL për bujqësinë dhe zhvillim rural, bashkëpunim regjional dhe mënyrave të avancimit regjional, rezultateve dhe agjendës nga Forumi politik bujqësor 2019 si dhe për avancim të bashkëpunimit të ndërsjellë.

Kontrolloni gjithashtu

SHKA “Zëri i Llapushës” fitues i festivalit folklorik “Folk Klosi” 2019

Shoqëria Kulturore Artistike “Zëri i Llapushës” nga Malisheva, është fitues i festivalit të folklorit kombëtar ...