KEK
Fillimi / Lajmet / Mirosllav Lajçak në emër të BE-së paralajmëron përshkallëzimin në terren, njëjtë sikur kryetari i Serbisë, Aleksander Vuçiq
Mirosllav Lajçak: Nuk do të këtë ndonjë raund të ri të dialogut pa përfunduar procesi zgjedhor në Kosovë

Mirosllav Lajçak në emër të BE-së paralajmëron përshkallëzimin në terren, njëjtë sikur kryetari i Serbisë, Aleksander Vuçiq

I deleguari special i BE-së për Dialogun me Serbinë, sllovaku, Mirosllav Lajçak ka deklaruar se  mosrespektimi i marrëveshjeve nga institucionet e Kosovës  dërgon një sinjal shumë negativ për besueshmërinë e Prishtinës zyrtare si palë në procesin e Dialogut. Për më tepër, shkelje të tilla dëmtojnë përpjekjet për të normalizuar marrëdhëniet midis palëve dhe përshkallëzimin e tensioneve në terren; kjo në veçanti ka ndikim në diskutimet e vazhdueshme mbi Marrëveshjen e ardhshme Gjithëpërfshirëse”, thuhet ndër të tjera në kërcënimin e hapur të Lajçakut, i cili nënvizon, paralajmëron veçmas përshkallëzimin e tensioneve në terren, duke mbështetur hapur deklaratën e Vuçiqit  për mundësinë e intervenimit në Kosovë, ashtu sikur ka bërë Azerbajxhani,  në Armeni. Lajçak ka lënë të kuptohet sa e sa herë deri tani  se mbështet në radhë të parë interesin e Serbisë, me qëllim për t’ i detyruar institucionet e Kosovës që të bisedojnë për një zgjidhje kompromisi, ku Serbisë do t i njihet edhe de jure aneksimi i pjesës veriore të vendit tonë, në kompensim për mundësinë e njohjes së Kosovës nga Serbia. (RKL)

Kontrolloni gjithashtu

Gjermania ka dhënë leje për vazhdimin e ndërtimit të gazsjellësit Rjedha Veriore 2 - nga Rusia, pavarësisht kundërshtimit të Amerikës

Gjermania ka dhënë leje për vazhdimin e ndërtimit të gazsjellësit Rjedha Veriore 2 – nga Rusia, pavarësisht kundërshtimit të Amerikës

Autoritetet gjermane kanë dhënë leje për vazhdimin e ndërtimit të gazsjellësit Rjedha Veriore 2 – ...