tv dielli
MIT
Airport Adem Jashari
kek
Fillimi / Lajmet / MPB u bën thirrje qytetarëve të mos udhëtojnë me dokumente udhëtimi të cilat janë paraqitur si të humbura apo të vjedhura
Për nga fuqia e pasaportës Kosova është në vendin e 99 në botë, pasi qytetarët e saj mund të lëvizin në vetëm 40 shtete

MPB u bën thirrje qytetarëve të mos udhëtojnë me dokumente udhëtimi të cilat janë paraqitur si të humbura apo të vjedhura

Ministria e Punëve të Brendshme, përmes një njoftimi për media u ka bërë thirrje qytetarëve të mos udhëtojnë me dokumente udhëtimi apo letërnjoftime të cilat paraprakisht i kanë paraqitur si të humbura apo të vjedhura, sepse janë jovalide dhe do të merren, ndërkaq qytetarëve nuk u lejohet vazhdimi i udhëtimit në vendin ku janë përdorur. “Gjatë sezonit veror turistik është shpeshtuar dukuria në vendkalimet kufitare në Evropë që qytetarë tanë të shfrytëzojnë dokumente udhëtimi të cilat paraprakisht i kanë paraqitur si të humbura apo të vjedhura, ndërkaq pasiqë i gjejnë, tentojnë të udhëtojnë me të njëjtat, pa e paraqitur më pas gjetjen në shërbimet kompetente të MPB-së ku janë lëshuar dokumentet”, është thënë në komunikatë duke vazhduar sqarimin. “Duke pasur parasysh faktin se të gjitha dokumentet e udhëtimit dhe ato personale të cilat janë paraqitur si të humbura apo të vjedhura, paraqesin dokumente jovalide dhe të njejtat futen në bazat e INTERPOL-it, me ç’rast përdorimi i këtyre dokumenteve para organeve kompetente policore çdokund në botë, të njëjtat do të merren dhe qytetarëve nuk u lejohet vazhdimi i udhëtimit në vendin ku janë përdorur”, thuhet në njoftimin e MPB-së.

 

Kontrolloni gjithashtu

Nuredin Ibishi: Komunat në veri gjithnjë kanë punuar sipas plan programit të Serbisë, sidomos në arsim e në shëndetësi

Nuredin Ibishi: Komunat në veri gjithnjë kanë punuar sipas plan programit të Serbisë, sidomos në arsim e në shëndetësi

Shpallja e gjendjes së jashtëzakonshme në komunat veriore të vendit dhe futja në karantinë, duke ...