Mr. Naim Tërnava

Myftiu, Naim Tërnava: Peticioni kundër stilit të ndërtimit të xhamisë në qendër të Prishtinës nuk çon peshë

Myftiu i Bashkësisë Islame të Kosovës, Naim Tërnava,  ka deklaruar për mediet se peticioni kundër stilit të ndërtimit të xhamisë në qendër të Prishtinës nuk çon peshë dhe se ajo do të ndërtohet pa marrë parasysh këtë kundërshtim. Ai ka deklaruar se është nevoja dhe dëshira e madhe e besimtarëve që kjo gjë të bëhet, duke nënvizuar se shpreson që Komuna e Prishtinës do të marrë vendim për ta pajisur BIK-un me leje ndërtimi për të. Ne kemi kërkuar dhe kërkojmë që Komuna e Prishtinës ta na pajis me leje ndërtimi, që të mos politizohet ndërtimi i xhamisë, që është shtëpi e Zotit, ku meriton të adhurohet vetëm ai”. Besoj se të premten Kuvendi i Prishtinës do të marrë vendim të prerë që të na pajis me leje ndërtimi për Xhaminë e Madhe në Prishtinë. Dëshiroj të ftoj besimtarët tanë që të rrinë të qetë sepse ne do ta kryejmë punën tonë sikur duhet. Xhamia do të ndërtohet”.

Kontrolloni gjithashtu

Në 111-vjetorin e Pavarësisë, sot në Tiranë parakaloi, “Parada e Shqiptarëve”, e emërtuar , “Rrënjët Kuq e Zi”

Sot më 28 nëntor, Unioni i Bashkive Shqiptare në Rajon dhe Bashkia Tiranë, në bashkëpunim …