Në 60 vjetorin e themelimit Bashkimi Evropian i përkushtuar për forcim të unitetit

Në 60 vjetorin e themelimit Bashkimi Evropian i përkushtuar për forcim të unitetit

Në rastin e 60 vjetorit të themelimit të Baskimit Evropian, liderët kryesore të shteteve të këtij unioni kanë shprehur përkushtimin për forcimin e bashkimit dhe solidaritetit brenda bllokut, derisa do të lejohet që shtetet anëtare të lëvizin “me ritëm të ndryshëm”. “Ne do të veprojmë së bashku, me ritëm dhe intensitet të ndryshëm, kur kjo është e domosdoshme”, thuhet në deklaratën e liderëve. Kjo deklaratë është miratuar të shtunën në Romë, në këtë kohë kur BE-ja është duke u përballur presion e rritje të nacionalizmit, krizën e refugjatëve dhe largimin e Britanisë.

Kontrolloni gjithashtu

Rama

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, po qëndron për një vizitë zyrtare, në Azerbajxhan

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, në kuadër të vizitës në Azerjbajxhan,  u takua  me kryetarin …