KEK
Fillimi / Njoftime / Në Galerinë e Tiranës ekspozohen punime artistike të kohës së socializmit
Në Galerinë e Tiranës ekspozohen punime artistike të kohës së socializmit

Në Galerinë e Tiranës ekspozohen punime artistike të kohës së socializmit

Vepra nga lufta partizane në ekspozitë!

Hapësirat e ekspozimit të Galerisë së Tiranës kanë marrë një pamje tjetër në prag të festave të nëntorit. Veprat e artistëve si Guri Madhi, Zef Shoshi, Ismail Lulani etj kanë të gjitha një tematike, lufta. Në zhanre si pikturë, vizatim dhe skulpturë mund të kuptojmë një dëshmi historike nëpërmjet artit, por gjithashtu mund të kuptojmë edhe mënyrën se si arti ka shërbyer në një funksion tjetër siç është propaganda.

GAT është galeria më e re në kryeqytet, e çelur veçanërisht  për artistë të rinj dhe aplikonte në mediumet e reja të artit bashkëkohor.

Kjo Galeri do krijojë edhe mundësinë e shumë ngjarjeve Kombëtare dhe Ndërkombëtare, si: Kolonia e Artistëve të rinj Europianë, Bienalja e Tiranës, Bienalja e Grafikës, Festivale dhe mediume të ndryshme ndërkombëtare. (Dita)

Kontrolloni gjithashtu

Në Namur të Belgjikës u mbajt Konferencë shkencore ndërkombëtare me titull: "Adem Jashari Simbol i rezistencës frymëzues i lirisë", 

Në Namur të Belgjikës u mbajt Konferencë shkencore ndërkombëtare me titull: “Adem Jashari Simbol i rezistencës frymëzues i lirisë”, 

Me rastin e Festave të Nëntorit të Madh,  më 28 Nëntor 2021, në Teatrin mbretëror ...