KEK
Fillimi / Lajmet / Në librat e Institutit për hulumtimin e krimeve të luftës nuk figurojnë emrat e 120 personave të vrarë në Besianë
Në librat e Institutit për hulumtimin e krimeve të luftës nuk figurojnë emrat e 120 personave të vrarë në Besianë

Në librat e Institutit për hulumtimin e krimeve të luftës nuk figurojnë emrat e 120 personave të vrarë në Besianë

Shoqata e të Zhdukurve në Besianë thotë se edhe pas 21 vjetësh në Kosovë ende nuk janë zbardhur krimet serbe ndaj popullatës shqiptare në Kosovë. Kjo shoqatë thekson se sa i përket të zhdukurve ekziston një regjistër i cili mund të përdoret për të biseduar para arritjes së ndonjë marrëveshje Kosovë-Serbi, por sipas tyre nuk ka ndonjë data-bazë dhe të dhëna zyrtare mbi numrin e të vrarëve gjatë luftës të vitit 1998/1999. Kjo shoqatë thekson se në librat e Institutit për hulumtimin e krimeve të luftës vetëm në Komunën e Besianës mungojnë emrat e mbi 120 personave të vrarë.

Kontrolloni gjithashtu

Naim Fetahu zotohet se qysh në mandatin e parë si kryetar i Besianës do t’u jap përgjigje shqetësimeve kryesore të qytetarëve të kësaj komune

Naim Fetahu zotohet se qysh në mandatin e parë si kryetar i Besianës do t’u jap përgjigje shqetësimeve kryesore të qytetarëve të kësaj komune

Kandidati i Partisë Demokratike të Kosovës për kryetar të Besianës, Naim Fetahu, ka hapur sot ...