valamobile
MIT
kek
mbpzhr 2018
Airport Adem Jashari
Fillimi / Institucionet / Në Rahovec u mbajt stërvitje me nxënës për vetëdijesim dhe mbrojtje nga tërmetet

Në Rahovec u mbajt stërvitje me nxënës për vetëdijesim dhe mbrojtje nga tërmetet

Me qëllim të ngritjes së gatishmërisë dhe zvogëlimit të rrezikut nga tërmetet në shkolla, Agjencia e Menaxhimit Emergjent (AME), në bashkëpunim me drejtorinë për Mbrojtje dhe Shpëtim dhe drejtorinë Komunale të Arsimit në komunën e Rahovecit, është organizuar stërvitja me Simulator (automjet ku simulohet tërmeti), për nxënësit e komunës së Rahovecit. Qëllimi i kësaj stërvitjeje ishte sensibilizimi, njohja dhe përgatitja e nxënësve se si duhet të sillen dhe të mbrohen në rastet e tërmeteve. Automjeti me Simulator për tërmete, është në kuadër të bashkëpunimit të AME-së me AFAD-in Turk. Për një prezantim për tërmetet, para se klasat me nxënës të stërviten në Simulator, është ngarkuar Alush Beqiri Drejtor i Departamentit të Parandalimit në Agjencinë e Menaxhimit Emergjent.

Kontrolloni gjithashtu

Ministri Shala: Fuqizimi i Agjencisë së Metrologjisë është i rëndësishëm për përmirësimin e jetës së qytetarëve

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, në ditën Botërore të Metrologjisë, theksoi se mbrojtja ...