Dëshmorët e baksit

Nesër me 21 Mars përkujtohen tre dëshmorët e fshatit Baks të Drenicës

24 vjet më parë, më 21 mars të vitit 1999 kanë rënë ne altarin e lirisë tre dëshmorë nga fshati Baks i Skenderajt. Atë ditë kanë rënë për të mos vdekur:  Mësuesi Dëshmor Xhevat Osmani, Sejdi Osmani dhe Hysen Zeqiri. Nesër në 24 vjetorin e rënies së tyre heroike,  për çlirimin e vendit nga regjimi vrastar serb, në përkujtim dhe nderim të veprave të tyre, familjarë, bashkëluftëtarë dhe  qytetarë liridashës  bëjnë  homazhe në varrezat e dëshmorëve, ne ora 12:00 në Baks pranë lapidarit të dëshmorëve, thuhet në njoftim.

Kontrolloni gjithashtu

AMMKM do të angazhohet maksimalisht në realizimin e Planit të Punës për vitin 2024

Drejtori ekzekutiv Imer Hakaj së bashku me stafin e Agjencisë për Menaxhimin e Monumenteve dhe …