Nicholas Abbott: Institucionet e drejtësisë në Kosovë të punojnë më shumë për ndjekjen e krimeve të luftës

Nicholas Abbott iu ka bashkuar ambasadorëve të tjerë që dënuan djegien e veturave me targa RKS në veri të vendit

Ambasadori i Britanisë së madhe, Nicholas Abbott iu ka bashkuar ambasadorëve të tjerë që dënuan djegien e veturave me targa RKS në veri të vendit. Ai tha se aktet e tilla paraqesin rrezik për stabilitetin në vend dhe se ato duhet dënuar nga politikanët. Djegia e veturave pas riregjistrimit në targa RKS në veri të Kosovës është e papranueshme. Të gjithë akterët seriozë politikë duhet t’i dënojnë këto akte dhune dhe rreziqet që ato paraqesin për stabilitetin dhe qetësinë. Hetimet e shpejta për këtë kriminalitet janë të nevojshme dhe duhet të kryhen me ndjeshmëri dhe seriozitet”. Edhe ambasadori I Gjermanisë në Kosovë, Jorn Rohde, më herët tha se dhuna nuk është opsion.

Kontrolloni gjithashtu

Lajçak

Emisari i BE-së, Miroslav Lajçak, deklaron se Ballkani Perëndimor ka prioritet bashkëpunimin me Mbretërinë e Bashkuar

I dërguari i Bashkimit Europian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, është  shprehur optimist për rëndësinë …