mbpzhr 2018
valamobile
akp deri me 1 prill
Fillimi / Lajmet / OJQ-të dhe Rrjeti i Grave protestojnë kundër vrasjen e gruas 40 vjeçare dhe vajzës së saj, në Brekoc të Gjakovës
Rrjeti i Grupeve të Grave të Kosovës

OJQ-të dhe Rrjeti i Grave protestojnë kundër vrasjen e gruas 40 vjeçare dhe vajzës së saj, në Brekoc të Gjakovës

Shoqëria Civile e Gjakovës në përkrahje nga Rrjeti i Grave të Kosovës, të premten në orën 11:00 do të marshojnë prej Parkut të Qytetit deri tek Çarshia e vogël për të kundërshtuar vrasjen e gruas 40 vjeçare dhe vajzës së saj, në Brekoc të Gjakovës, dhe për të kërkuar përgjegjësi nga institucionet e Kosovës për këtë dhe shumë raste të tjera të dhunës në Kosovë. Kjo protestë është organizuar si reagim kundër vrasjes së dyfishtë si pasojë e dhunës në familje, në Komunën e Gjakovës. “Individ e aktivistë/e nga shoqëria civile, të bashkuar kërkojmë t’i japim fund dhunës dhe t’u themi të gjitha institucioneve në Kosovë dhe shoqërisë kosovare kundërshtimin tonë me një fjali të vetme ‘Mjaft më me arsyetime’!”, thuhet në njoftim. “Dhuna në familje është krim, dhe si e tillë duhet trajtuar. Dështimi në ofrim të mbrojtjes për gratë dhe vajzat që raportojnë dhunën na qon deri tek vrasja e tyre nga ushtruesit e dhunës”, thuhet më tej në njoftim.

Kontrolloni gjithashtu

Thaçi thotë se Kosova mbetet e angazhuar në promovimin e gjuhës frënge dhe në ruajtjen e diversitetit kulturor

Thaçi thotë se Kosova mbetet e angazhuar në promovimin e gjuhës frënge dhe në ruajtjen e diversitetit kulturor e gjuhësor

Kryetari i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi përmes njeh postimi ka thënë së edhe shtetasit ...