Lekaj

Pal Lekaj i ka drejtuar një letër publike me disa pyetje kryeministrit, Isa Mustafa

Kryetari i grupit parlamentar të AAK-së, Pal Lekaj i ka drejtuar një letër publike me disa  pyetje kryeministrit, Isa Mustafa lidhur me situatën aktuale politike në vend. Deputeti i AAK-së, në veçanti është ndalur te vizita e zëvendësit të Mustafës, nga Lista Serbe, Branimir Stojanoviq, në Bruksel, ku ai me zyrtarët e BE-së po bisedon rreth Ligjit për Trepçën, të cilin Lista Serbe e ka dërguar në Gjykatën Kushtetuese.  Ai ka pyetur kryeministrin Mustafa pse  vartësit i  dalin kundër dhe nuk po reagon. Veprimet e zyrtarëve të tij serbë po shkojnë kryekëput në dëm  të Kosovës, po ngadalësojnë dinamiken e zhvillimeve të vendit tonë në raport me BE-n, sepse shumë keq po prezantohet në Bruksel sikur Kosova ende edhe sot e kësaj dite nuk i respekton komunitetet, e që në fakte të gjitha koncesionet janë bërë që minoritetet të ndihen në Kosovë të barabartë me shumicën shqiptare, duke dalë si të barabartë mbi të barabartët.

Letra e plotë deputetit Lekaj drejtuar Isa Mustafës

A po sfidohesh Isë, nga zëvendësi?!

Zëvendësi juaj nis lobimin në Evropë kundër ligjit për Trepçën e kundër Kosovës, e ju vazhdoni të heshtni.

Pyetja është se me të hollat e cilit buxhet po e lufton Kosovën, ky paramilitarë politik, në Bruksel?

Çfarë “dëmesh” të tjera ka për të prezantuar zëvendësi ytë në takimet e tij në Bruksel…A pajtoheni me qëndrimet e tij?

A jeni i informuar me këto agjenda të partnerit tuaj të koalicionit…?

A i mbikëqyrni ju se nga udhëtojnë e pse udhëtojnë zëvendësit dhe vartësit tuaj nëpër botë?

A duhet të jep përgjegjësi dikush në këtë qeveri për këto udhëtime e këto sorollatje totalisht në dëm të Kosovës?

A do të dezinfektohet qeveria e Kosovës, ndonjëherë nga dirigjimi i Vuçiqit përmes listës “Serbe”?

Kryeministër, nuk është rasti i parë kur vartësit tuaj dalin kundër jush, nuk do të ndërhynim e reagonim sikur kjo të mbetej vetëm në mes juve dhe kolegëve tuaj. Por kjo çka në vazhdimësi po ndërmarrin disa nga ta, po shkojnë kryekëput në dëm  të Kosovës, po ngadalësojnë dinamiken e zhvillimeve të vendit tonë në raport me BE-n, sepse shumë keq po prezantohet në Bruksel sikur Kosova ende edhe sot e kësaj dite nuk i respekton komunitetet, e që në fakte të gjitha koncesionet janë bërë që minoritetet të ndihen në Kosovë të barabartë me shumicën shqiptare, duke dalë si të barabartë mbi të barabartët.

Zëvendëskryeministri juaj, Branimir Stojanoviq është takuar në Bruksel me Presidentin e Komitetit të Parlamentit Evropian për Bashkëpunim me Serbinë, Eduard Kukan, duke thënë se “ia prezantova dëmet e Ligjit për Trepçën dhe shumë dëme të tjera që në vazhdimësi administrata e qeverisë në Prishtinë po i ndërmerr kundër serbëve”.

A ua ke shpjeguar këtyre se zhvillimi i gjigantit Trepça shkon edhe në favor të komunitetit serb sikur edhe në favor te të gjithë qytetarëve të Kosovës?

Pse paska nevojë që një zyrtar i qeverisë së Kosovës të shkojë aq largë, sa të flas keq për vendin prej nga edhe merr pagën.

Sipas deklaratave të zëvendësit tënd, Ligji për Trepçën nuk qenka miratuar prej vërteti…a është në dijeni ai se kjo çështje ka ndodhur para shumë ditëve?

Për ta thënë troç, e duke qenë të vetëdijshëm se këto udhëtime, kërcënojnë seriozisht të arriturat e Kosovës, e nga ecja mbrapa e Kosovës po vuajnë më së shumti qytetarët e vendit, ju kërkojmë që t’i ndalni dhe të kërkoni përgjegjësi prej tyre ose, ju bashkë me ta shkoni në shtëpi, sepse nuk do të vazhdojmë të tolerojmë që gjithsecili nga ju të tallet me shtetin e Kosovës.

Sepse tanimë po shihet hapur se nuk jeni në gjendje të bëni asgjë për të parandaluar ministrat tuaj, e Serbinë për të krijuar turbullira brenda Kosovës e për të na përshkruar si një vend të keq jashtë saj.

Pra jeni, qeveri që po e rrënoni Kosovën, e asgjë tjetër.

Kontrolloni gjithashtu

Jorn Rohde: Dërgimi i Projektligjit për Këshillin Prokurorial të Kosovës në Komisionin e Venecias është veprim i duhur

Jorn Rohde: Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje legjitimitetin e rregullores së BQK-së

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jorn Rohde, deklaroi se Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje …