KEK
Fillimi / Lajmet / Papunësia në Kosovë vlerësohet një prej faktorëve kryesorë që ndikon në rritjen e veprave kriminale
Papunësia në Kosovë

Papunësia në Kosovë vlerësohet një prej faktorëve kryesorë që ndikon në rritjen e veprave kriminale

Shkalla e lartë e papunësisë në Kosovë, vlerësohet si një prej faktorëve që ndikon në rritjen e veprave kriminale dhe shfaqjen e dukurive të tjera negative, Sipas sociologëve dhe psikologëve, shkalla e lartë e papunësisë ndikon sidomos te të rinjtë që të përfshihen në vepra të pamira. Bazuar në të dhënat e fundit të Agjencisë së Statistikave të Kosovës të cilat flasin për vitin 2015, niveli i papunësisë në Kosovë ka arritur në 32.9 për qind, ndërsa shkalla e punësimit 25.2 për qind. Në raportet e përditshme të Policisë së Kosovës të cilat iu dërgohen medieve, paraqiten raste të krimeve të rënda edhe shumë prej tyre u përkasin dukurive të vjedhjeve nëpër banesa, shtëpi private, në institucionet financiare, vjedhjen e veturave  dhe plaçkitjen e shitoreve e marketeve.

Kontrolloni gjithashtu

Sot bëhen 52 vjet nga shpërthimi i demonstratave shqiptare të vitit 1968 që kërkoheshin të drejta dhe barazi

52 vjet nga shpërthimi i demonstratave shqiptare të vitit 1968 në të cilat kërkoheshin të drejta dhe barazi

Sot janë bërë 52 vjet nga demonstratat shqiptare të vitit 1968 në Kosovë, të cilës ...