Përkujtohen dëshmorët Jetullah Islami, Eset Berisha, Ekrem Bajrami dhe Faton Shabani

Përkujtohen dëshmorët Jetullah Islami, Eset Berisha, Ekrem Bajrami dhe Faton Shabani

17  vite më parë, më 2 qershor  të vitit 1999 në altarin e lirisë ranë edhe katër dëshmor të UÇK-së të ZOLL. Kështu në fshatin Dyz në dyluftim me armikun ranë dëshmorët:  Jetullah  Islami dhe Eset Berisha ,ndërsa po në të njëjtin fshat në një zonë të minuar bien:  Ekrem Bajrami dhe Faton Shabani. Edhe në  këtë përvjetor dëshmorët do të përkujtohen përpos nga familjarët edhe nga bashkëluftëtarët, bashkëfshatarët ,përfaqësuesit e shoqatave të dala nga lufta e UÇK-së si dhe liridashës tjerë. Pranë lapidarit të dëshmorëve Jetullah Islami dhe Eset Berisha në Dyz dhe pranë lapidarit ë dëshmorëve Erem Bajrami dhe Faton Shabani në Gërdoc si dhe te vendet e rënies do të bëhen homazhe dhe do të vendosen kurora lulesh si dhe do të evokohen kujtime për jetën dhe veprën e lavdishme të tyre.(M.K.)

Kontrolloni gjithashtu

21 vjet nga masakra mizore e civilëve shqiptarë në Mejë të Gjakovës nga forcat policore e ushtarake serbe

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, kanë shkallë tejet të ulët të përfundimit me aktgjykime

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, vazhdojnë të kenë …