Përshtypje e komentime të veprimtares, Makfire Beqiri-Asllani për Radion-Kosova e Lirë dhe për Kronikën e luftës të Ahmet Qeriqit

Përveç asaj që këto FLETA të BACËS janë gjerdan lirie, Ai ka ofrua edhe strategji të mirëfilltë luftarake për luftërat e radhës ( siç e dijmë , luftërat në Kosovë s’do marrin fund përderisa nuk merr fund politika hegjemoniste e Shkines,a ndërron Shkina!?)

PS: Ndoshta sot jo por ka me ardhë dita kur shqiptarët atdhedashës , këto Kronika nga Lufta, pikërisht në Luftra do i përdorin dhe do jenë shumë më të përgatitur .

Sa herë sjell BACA Kronikë Lufte, s’ka mundësi të mos përfshihem në emocione dhe një dozë e lartë zhgënjimi. Do mendoni PSE!!!

Sepse, çdo zonë çdo krahinë e Kosovës ka qenë në luftë , por pse asnjë nuk mbajti shënime ditore si të BACËS!?

Të kota janë gojëdhënat po nuk u shkri boja në letër .

Drenicë, se di nëse më lexon, borxh ia keni Baces një shtatore.

BORXH.

 

Maki BeAs

Këtu nuk u bëka fjalë për sasinë ( numrin) e radiove të luftës meqë botërisht dihet, u bëka fjalë për të vet’graduarit e e RKL- së gjatë dhe pas lufte, pra, për individ dhe si i tillë ky status duhet lexuar me kujdes të veçantë meqë i Madhi Baca Ahmet Qeriqi, me DALTËN e tij , nuk lë hije as mbi terrin. 400 netët e Bacës nën dritën e vdekjes për Liri, thonë dhe n’a ofrojnë t’i njohim e shohim qartazi të vërtetët. PS: Çudi është kjo qështja jonë, përvetësimi i DEJVE të Historisë , doli të jetë individual por jo pa sukses!

 

Maki BeAs

Erë lufte, aromë lirie sjellin këto kronika lufte. Asgjë më me vlerë s’ka mbijetua se këto që po lexojmë nga Ushtari i Popullit – Ahmet Qeriqi.

 

Maki BeAs

O ZOT!

Me pasë mundësi m’e e bo film gjithë këtë shkrim në kohën kur mund t’i goditej nga vrasja edhe boja që po shkruante, edhe Autori … S’kish pas diçka më të denj për kombin, për historinë, pse jo edhe bota me e pa e ndoshta ndonjë brez tjetër me i pështy të parët e tyre vendimmarrës në politika masakruese trojesh tona.

Si Profet por, që nuk profetizon,

Ky KryeTrim që nga rini e Tij ka lënë dhe lë SHENJA në kujtesën historike .

Me duar të qara, ka largua Mjegullnajën që bëri turr m’e ra mbi trojet tona t’lame n’gjak .

Si nuk u kujtua kurrë për vete dhe Familjen !!!

Të gjithë i futi në UDHËN e pasurimit të historisë e që kjo Udhë përgjatë gjithë përshkimit të saj , s’ka as dhe një lek , ka miljona sakrifica , për ne. Për atdheun.

Dro kom të them për Te atë që po, e thash . E vogël jom unë t’a arrij këtë MBIKUROR ATDHEU .

 

… Serbia 78 ditë e 78 netë, triumfoi mbi NATO-n ndërsa gëlonte gjaku i shqiptarëve dhe vrasjet mizore gjithandej Kosovës. Ushtria Çlirimtare ka hy në historinë botërore për trimëri e qendresë ani që mbjellja edukative historike është bo gati e pafalshme kur thonë:” Na shpëtoi NATO se sa për UÇK, asnjë s’do mbetej gjallë.

A do e kuptojmë ndonjëherë që çdo luftë “prijësit” ose pushkët e para të Lirisë, janë të fundit që duhët përmend. Pse – do thoni?!

Sepse çdo luftë e fillon politika dhe mbaron me lumej gjaku!…LIRIA

 

Në çdo Kronikë mësojmë për heroizmat, fitoret, dështimet…

I dhimbshëm rrëfimi për popullatën civile, edhe më të dhimbshëm e bën fakti se BACA e ndjeu dhimbjen thellë, ndaj sjell për ne ndjenjen her-herë të nervozes për ata që po e injoronin kufirin mes jetës dhe vdekjës ku po qëndronin.

Shnet Ty e Kosovës, BACË!

 

Hej njerëz!

Në Kosovë ka ndodh tmerri.

Gjenocidi, holokausti, në Kosovë ( rrëfen BACA) as zogjët nuk këndojnë, gjarpërinjtë helmues po i kursejnë jetët e sfilitura të shqiotarëve…ç’rrëfime po jetësohen në historinë kombëtare!!! Inate, ngatërresa verbale me pasoja jo të vogla gjithënjë në dëm të së përgjithshmes, BACË, populli e di që dikush-dikush ka ,,luftu” me atlete bardhë si borë e malit e një pikë baltë prek s’e ka, shitës morali,sot e asokohe rrojnë e vetllogariten si mbretër, por edhe nga ,,ushtarët”- mercenarët e tyre.Ata në luftë ishin më të mbrojturit, më të pushuarit, më të rrespektuarit!…

Në luftë e në paqe.

Radio Kosova e Lire, përshëndetne BACEN në emrin tim. Udha e drejtë çon drejtë te bunari por më mirë nga fundi i bunarit se nga maja e shtëpisë së bardhë sot dje nesër e përgjithë.

Zëriin i mori dëshira e pamatë për t’a pa Kosovën të Lirë. Du të them, ia fikën zërin trimëror por sot, zëri i Tij buqet , bubullon, rigon, diellon e freskon gjithandej përmes fjalëve të Tija, në libra e romane që lexuesit ia shtojnë dëshirën për të vdekur për JETËN .

Shnet Ty, Reçakut e Kosoves, O BACË!

 

Edhe ne që jemi protagonist të luftës, sërish sytë katër gjatë leximit të Kronikë Lufte, dhe përjetim i njejtë i para 25 viteve.

PS: Vërtetë Drenica e ka fatin e madh falë disa burrave e ca grave , në rastin konkret a nuk është BACA fati më i bardhë i Drenices që e skaliti dhe radhiti sërish në lulen e ballit të historisë kombëtare!?

Ngritja shtatoren, Drenicë !

… ah ajo çupulina që këputi tre degë kajsishë për ngopje por ligështoi edhe forcën e trimit që po shihte e ndjente çdo gjë,dhe fytyrat e rreshkura trishtimesh të popullatës duarboshe…

E dhimbshme o BACë, e dhimbshme pamasë.

Përderisa NATO- ja sulmonte nga lartë, Kosova pritej e digjej si mos më tmerrshëm.

Ah ,fëmijët, gratë,të moshuarit!…🥲🇦🇱

Mbi të gjitha, të gjallët që panë me sytë e tyre ani që historikisht për Shkinen e Zeze s’dijmë tjetër përveç gjenocidit mbi ne e shpesh edhe me elemente të dukshme Holokausti

 

Për Zotin , BACA tashmë e vendosi Drenicen në PIEDESTAL ku krenare e ku me dhimbje që s’i harrojnë motet .🇦🇱

PS: Më të madhen sakrificë e ka bo BACA , për ty Drenicë.

I keni borxh që se lanë ujtë e oqeanit .

Ç’mu kujtun detajet e rrahjeve të çmendura të zemres në këtë KRONIKË…dhe më pas kënga për Korishen: “ Më besoni – më besoni”…

Edhe se tepër të dhimbshme disa ngjarje, mirë që po i mësojmë!…

Ne kujtonim ju ishit rehat atje nga ku shpërndahej e bëhej një me ajrin që mernim Zëri i Lirisë, zëri inkurajues , zëri që bënte të përqafoheshin vdekjet për t’jetuar atdheu i lirë.

 

Kishim shumë komandantë.

Të paktë ranë në Altarin e Lirisë rrethuar me mijëra luftëtarë-dëshmorë .

BACË, shnet Ty e Historisë!

E trishtë të lexohet kjo pjesë e ndjeshme po aq e vërtetë në “KRONIKË LUFTE”.

Ç’mu kujtu gëzimi i lajmit për APAÇ-at, por i hongren fjalët me aq sa kujtoj?

Shnet Ty e Kosovës, BACË!

 

 

K’to rrëfime kanë dy histori:

1: vuajtja qëndrestare e shiptarëve për mbijetesë e çlirim në rrethana të pazakonta …

2: fytyra barbare shoviniste e Shkines .

Athu kur do mundemi me e shkulë Shkininë nga tokat tona!? Ata s’kanë rrënjë këtej. Madje pa rrënjë dhe në gjysmen e uzurpuar dhunshëm përtej kufirit Kosovë-Kosovë ( Lugina e tutje!…

Shnet Ty e trojeve tona, BACË!

 

Lexova dhe gjatë gjithë kohës së leximit, ngjau sikur po ndodh tani.

Detajet e nxjerrin në dritën e vërtetë, të vërtetën .

M’u bë po shihja FILM DOKUMENTAR.

Lajmi se kanë ikur apo shpartalluar luftëtarët, nuk qe pa gjë, por ama, disa nuk lëvizën nga pozicionet e të tillët janë më të heshturit aso kohe e sot( e thash në nivel Kosove)!…

Shnet Ty e Lirisë, BACË!

 

 

Edhe një herë e lexova këtë KRONIKË …,dhe, tani më shfaqën para syve lajmet (TV) që po i merja në Kopërnicë të Dardanes:

Ishte më shumë se i tmerrshëm lajmi për fshatrat e Lipjanit

Dhimbja kulmoi në Hallaq i Vogël ku thuhej ( si harroj kurrë ato lajme) :

“ Në fshatin Hallaq i Vogël, pragjet, lëndinat ( meqë ësht rrafsh si tepsi fshati) ,llagëmet janë mbushur me të vrarë.

S’e fsheh dot për hirë të njëfarë krenarie, s’di qysh s’më pëlciti zemra se atje më dërgoi Ismeti me dokumentacion të luftës, me teshat e luftarve që i kishim pastru veç një natë më herët e që s’u thanë ( s’u teren) me ua dhonë me vete…etj etj etj…

Shumë e shumë FALEMINDERIT, BACËS!

 

 

Freskët i sjell BACA AHMET ngjarjet .

Sikur po ndodh tani!…

 

Erë lufte,

Aromë Lirie.

Prandaj thot urtia:

Nëse se dijmë nga kemi ardhur, s’do dijmë nga të shkojmë.

Shnet, BACË!

 

Kështu ishte lufta në Luftë( e dyfishtë) për të vërtetën e Luftës çlirimtare!

T’u boftë shnet Ty e Kosoves, shumë i nderuari BACA AHMET.

 

Maki BeAs

Përveç asaj që këto FLETA të BACËS janë gjerdan lirie, Ai ka ofru edhe strategji të mirëfilltë luftarake për luftrat e radhes ( siç e dijmë , luftrat në Kosovë s’do marin fund përderisa nuk mer fund politika hegjemoniste e Shkines,a ndërron Shkina!?)

PS: Ndoshta sot jo por ka me ardhë dita kur shqiptarët atdhedashës , këto Kronika nga Lufta, pikërisht në Luftra do i përdorin dhe do jenë shumë më të pregaditur .

 

E gjitha e tmerrshme sikur të ishte veç një onderr po lere mo që është realitet.

Në gjithë këtë tragjedi , në gjithë këtë tmerr e dhimbje t’pa masë, fati i Drenices se asaj kohe ku vdisej për JETËN, BACA AHMET bash si dielli qëndroi me penën e Tij mbi një popull që (gati) i kishte humb shpresat për kthim në jetën normale…

Drenicë!

Ia ke borxh shtatoren BACES AHMET!

Po pasha Zotin !

 

Maki BeAs

BACA PO I OFROHET FUNDIT TË LUFTËS PËR T’I VAZHDU FILLIMET E SAJ

N’a e lan tokën e djegur, i mbollëm lëndinat me varre, gjaku u derdh lum, dhe sot e asokohe kërkojnë nga ne t’i falim Serbisë toka, ato tokat t’lame ngjak gjithandej!!!

Sa shumë dhimbje ka brenda Kosovës, kemi varre që presin të bijtë, kemi bij që presin të prehën në varret e tyre.

Por Kosova, këputi zingjirët e robërisë dhe tutje sejcili veç e veç u pa.

Disa nuk kanë të drejtë as të duken në ekrane por ekranet egzistojnë veç për të tillë e ne mbyllim sy e vesh, se, jemi lodh!…

Faleminderit , BACË!🇦🇱

Ty duhet edhe malet e Drenicës me t’u përulë, edhe burrat edhe gratë.

E ke vendosë Drenicën në Piedestal me të gjitha ngjarjet.

Ç’pret ajo ( Drenica) që nuk fillon ngritjen e Monumentit: *Ahmet Qeriqi*!?

 

Maki BeAs

Në prag të çlirimit, ndjehet emocion i përzier , krenarinë nën kontroll si çdo herë, dhimbjen tejet të madhe e trishtimin për popullatën duarboshe e pa bukë dhe besimin e paluhatur në luftëtartë , por edhe pikëllimin për të tënit.

Ndjesë por se si i ngjaj pakëz BACES ( shumë pak) kur është në pyetja jeta e shqiptarit, pushon së egzistuari krenaria.

S’ka krenari kur ndjen dhimbje ani që të tilla dhimbje janë nga ato më të bukurat .

BACËS i lumtë që ndërkohë si rrall n’a e kujtoi edhe Familjen e Tij( luftëtarë lirie të gjithë ani se BACA e ruan modestinë…), Familje komplet në luftë për Liri .

Ju përshëndes Radio Kosova e Lire duke ju përgëzuar në Ball me BACEN në këtë prag Lirie ( Kronikë Lufte) !

Maki BeAs

Baca, madje lexues e përjetues i dhimbjeve të çdo shiptari rënë e vrarë në këtë luftë tejet të rëndë .

Shëndet Ty e Kosovës – Radio Kosova e Lire!

 

Maki BeAs

… se me varret e shqiptarëve krenohet veç Serbia dhe…

 

Maki BeAs

Une, profetët e atdheut arrita t’i shoh, t’i lexoj, t’i degjoj. Sa malet jetofsh Baci Ahmet, edhe qe e dijme qe je i pavdekshem! E gjithë qështja evropjane ishte dallaverë, s’e harroj kur marjen e lajmit për rusët dhe francezët, sikur u shua dhe ajo fije shprese që sapo nisi të lëshonte shtat .

Edhe sot po i vuajm qëllimet e tyre.

25 vjet në Liri, s’ka arsye për ndonjë festë dalldie .

I përjetshëm lujtimi për të rënë e të vrarë .

Kurrë mos pushoftë dhimbja për Ta, besoj dhimbja është kujtesë e kujtesa mos harresë!…

BACË, t’u boftë shëndet çdo germë që nga fillimi!

 

Përgjatë gjithë leximit të “Kronikë Lufte”, mësova edhe një fenomen.

BACA asnjëherë i përfshirë nga deliri i madhështisë ( është madhështor), asnjëherë s’e kapa fjalën e miljona herë të lexuar :”LAVDI”, kujtoj BACA nuk e pranon vdekjen e luftëtarëve të lirisë ( dëshmorëve) ndaj i mori me vete nga Bunkeri i Malit, i solli në BUNKERIN e PRISHTINËS dhe kështu ndodhi bashkë jeta me Ta .

PS: përceptim i drejtë në kohë përceptimesh të gabuara:”Askush nuk e ndaloi veturën të n’a mari…”.

KAQ.

 

Njeriu me plagë në shpirt, s’ka mund t’a përjetoj çlirimin e Kosoves siç duhej, për këtë luftën e quaj tragjike( por shumë më tragjike rëbërinë)

Kisha një dëshirë të marrë atë kohë,

i thosha vetes , hej sikur t’a takoja Ismetin veç një minutë të vetëm e t’ia shihja shndëritjen në dritave të syve e për Zotin e pasha trojet e lame n’gjak e lot, do i thonja ktheju varrit se këtu e humb vlerën duke të njoh ç’besë kishte dashuria jote për popull për atdhe.

Më falni dola jashtë temës pakëz por më preku rrëfimi i BACES për NONEN që po mbahej e fort , etj!…

Jom pajtu me mujt m’e harru që Lirinë e solli gjaku ynë nëpër shekuj por s’paska mundësi, ndaj shpesh i lus lexuesit e mi të më mirëkuptojnë .

RrNOFTË DHIMBJA aq sa KUJTESA për çdo pikë gjaku!

 

Maki BeAs

Plaçkitësit,profiterët, nga lart e tëhu tatëpjetë, tashmë i njeh historia. Në mos sot, nesër do shkruhen emrat e tyre ( të shkruhën emrat) nuk mjafton veç t’i dijmë.

Ne do vdesim me ato që dijmë dhe me to do vorrosemi .

E gjitha kjo Kronikë Lufte, të ktheka prapa në kohën e Pranverës së Lirisë ku asnjë lule nuk çeli…,edhe nëse pati të tilla, i thau zhgënjimi .

Shëndet BACË !

 

Maki BeAs

Tregëtia me Shki, s’u ndalë kurrë. Edhe që ( e di) kemi shtet !!!

Shnet BACË ty e historisë tonë kombëtare !

 

Më fal BACË!

Më fal Radio Kosova e Lire!

Shumë të ( ish) burgosur politik, asgjë s’kanë bo për apo në luftë.

Asgjë. Dhe kërkonin t’ua kujtonim madhështinë.

Unë jo . Kurrë .

 

Burrat në foto janë përjashtimi nga ajo që shkrova

 

Maki BeAs

Ç’mi rikthen kujtimet e një ushtari të popullit , i rënë në Altarin e Lirisë!!!

Saherë po lexoj Kronikë Lufte, mrekullohem (të më fali BACA se ai gjithë jetës po shkrinë bojë shpirti mbi letrën e bardhë), historia jonë kombëtare u shëru nga gjymtimet , diell në qiellin tonë pa re.

Ndaj s’lëkundem dot kur them Lufta ka Emër .

 

Maki BeAs

A s’më thoni pse po mungon Drenica në pamjet e dëgjimet e Jubileut të Radio Kosova e Lire???

Drenica për të cilën BACA shkroi e n’a ofroi për lexim ngjarje heroike, tragjike, tragjikë krenare, a thua qenka funksionale ajo urtia dëshpëruese ku thuhët:

“T’a hongra flinë, t’a flaka tepsinë”…, e unë me vogëlsinë e trunit tem dhe madhështinë e penës së BACËS, për Drenicën në veçanti , kujtoja do i zbulohej po atë ditë një shtatore e llojit të vetëm në trojet tona, por jo!!!

 

Maki BeAs

Si Profet por, që nuk profetizon,

Ky KryeTrim që nga rini e Tij ka lënë dhe lë SHENJA në kujtesën historike .

Me duar të qara, ka largua Mjegullnajën që bëri turr m’e ra mbi trojet tona t’lame n’gjak .

Si nuk u kujtua kurrë për vete dhe Familjen !!!

Të gjithë i futi në UDHËN e pasurimit të historisë e që kjo Udhë përgjatë gjithë përshkimit të saj , s’ka as dhe një lek , ka miljona sakrifica , për ne. Për atdheun.

Dro kom të them për Te atë që po, e thash . E vogël jom unë t’a arrij këtë MBIKUROR ATDHEU .

 

Maki BeAs

E ngrite në piedestal, Drenicen , BACË!

Po Drenica, a të lexon, a të përcjellë çfarë rrëfen nëpër muaj apo çfarë do rrëfesh nesër e në vijim?!

Kjo Kronike Lufte më ka mallëngjy fort, janë këtu disa sekuenca që i ruaj në ditarin tim, përshembull, çdo zonë lufte ka pasë luftëtar të UÇK- së nga LDK, një rast ndodhi në një zonë tjetër ( jo Drenicë), sapo u hetuan, i provokuan me fjalë plumb të rënda, një Kom.( i rënë në luftë) u ndez zjarr ( tha): “askush nuk guxon të përmend parti, jemi në luftë, s’ka shqiptar të keq apo shka të mirë…”, luftëtarët u mërziten fort…

 

Maki BeAs

Në prag të çlirimit, ndjehet emocion i përzier , krenarinë nën kontroll si çdo herë, dhimbjen tejet të madhe e trishtimin për popullatën duarboshe e pa bukë dhe besimin e paluhatur në luftëtartë , por edhe pikëllimin për të rënit.

Ndjesë por se si i ngjaj pakëz BACES ( shumë pak) kur është në pyetja jeta e shqiptarit, pushon së egzistuari krenaria.

S’ka krenari kur ndjen dhimbje ani që të tilla dhimbje janë nga ato më të bukurat .

BACËS i lumtë që ndërkohë si rrall n’a e kujtoi edhe Familjen e Tij( luftëtarë lirie të gjithë ani se BACA e ruan modestinë…), Familje komplet në luftë për Liri .

Ju përshëndes Radio Kosova e Lire duke ju përgëzuar në Ball me BACEN në këtë prag Lirie ( Kronikë Lufte) !

 

Maki BeAs

Përveç asaj që këto FLETA të BACËS janë gjerdan lirie, Ai ka ofru edhe strategji të mirëfilltë luftarake për luftrat e radhes ( siç e dijmë , luftrat në Kosovë s’do marin fund përderisa nuk mer fund politika hegjemoniste e Shkines,a ndërron Shkina!?)

PS: Ndoshta sot jo por ka me ardhë dita kur shqiptarët atdhedashës , këto Kronika nga Lufta, pikërisht në Luftra do i përdorin dhe do jenë shumë më të pregaditur .

 

Maki BeAs

Këtu nuk u bëka fjalë për sasinë ( numrin) e radiove të luftës meqë botërisht dihet, u bëka fjalë për të vet’graduarit e e RKL- së gjatë dhe pas lufte, pra, për individ dhe si i tillë ky status duhet lexuar me kujdes të veçantë meqë i Madhi Baca Ahmet Qeriqi, me DALTËN e tij , nuk lë hije as mbi terrin.

400 netët e Bacës nën dritën e vdekjes për Liri, thonë dhe n’a ofrojnë t’i njohim e shohim qartazi të vërtetët.

PS: Çudi është kjo qështja jonë, përvetësimi i DEJVE të Historisë , doli të jetë individual por jo pa sukses!

Më vjen keq BACË që po të vreroset bardhësia prej të vërteti.

 

Maki BeAs

Arbana, uroja BACËS në emrin t’im, thuaji lindja e jeta jote ,ishte dhe është fati i kombit!

I DËSHIROJ SHËNDET BACES, Radio Kosova e Lire, si dhe kombit e atdheut!

 

Maki BeAs

KRONIKË LUFTE përtej dëshmive të guximshme faktike, n’a mëson që ,të zezes “e bardhë” mos t’i thuhet .

Ky shpirt hyjnor ky fati ynë i bardhë.

Fati i kujt se???!!!

 

Maki BeAs

Plaçkitësit,profiterët, nga lart e tëhu tatëpjetë, tashmë i njeh historia. Në mos sot, nesër do shkruhen emrat e tyre ( të shkruhën emrat) nuk mjafton veç t’i dijmë.

Ne do vdesim me ato që dijmë dhe me to do vorrosemi .

E gjitha kjo Kronikë Lufte, të ktheka prapa në kohën e Pranverës së Lirisë ku asnjë lule nuk çeli…,edhe nëse pati të tilla, i thau zhgënjimi .

Shëndet BACË !

 

Maki BeAs

Me këto Kronikë Lufte, vërtetë po n’a e rizgjon njëfarë harrese të kobshme këtu e për 25 vjet më parë.

Përsonalisht po i jetoj e rijetoj këto rrëfime, se edhe po lidhën krejtësisht me lajmet e atëhershme si nga Ju si nga popullata si nga ne që ishim direkt të kyqur në luftë. Pavarësisht në vinin ato nga NATO, apo nga shkitë , popullata po jetonte në rrethin e parë të humnerës, UÇK tashmë e sfilitur në çdo aspekt, po e jetonte vdekjen si me Le ( përjashtojmë disa individ , veç disa, që në plan të par i kishin jetët e tyre dhe të familjeve të tyre).

78 ditë NATO s’e gjunjëzoi Serbinë!!!

Rrenë e kulluar historike.

Për 78 ditë u shumëfishua vrasja e shqiptarëve, masakrimi, plaçka e çfarë jo!!!

Shpesh lexoj (citoj):

“ 78 ditë pati luftë në Kosovë”, kjo më dhemb, dhe fillet e dhimbjes së luftës së fundit, gjithënjë nisin në Likoshan e Çirez të vititi 1998 e tutje .

Serbia s’u denu kurrë, u shpërbly, krahut të djathtë të Kasapit Miloseviç po i shtron Evropa tapet të kuq…, dhe kështu më bëhet se Evropa ngjanë sikur është nonë e Serbisë .

Profesor Ahmet, Ti bëre luftën më të guximshme bashkë me familjen dhe stafin e RKL-së, ndërsa një profesor tjetër më pati thënë në Prishtinë (16 qershor1999):

“ Sigurisht UÇK ma kish vjedh kostumin e gruas që ia kom ble 150 dm”… DY EKSTREME në luftën për LIRI.

 

Maki BeAs

Dhe siç i premtoi NATO-s, ashtu boni.

Mbi 400 masakra në një Kosovë të zvogëluar po nga fuqitë e mëdha dhe nga europianët .

BACË!

IKONË FJALE!

 

Maki BeAs

Erë lufte,

aromë lirie sjellin këto kronika lufte. Asgjë më me vlerë s’ka mbijetua se këto që po lexojmë nga Ushtari i Popullit – Ahmet Qeriqi.

 

Maki BeAs

Lexoj e lexoj në Kronikë lufte dhe më bëhet sikur veç Drenica ishte në luftë, e gjitha kjo fal BACES , dhe mos’falje për të gjithë ata njerëz letrash që nuk memorizuan në letër luftën heroike e po aq të tmerrshme në gjithë Kosovën.

Drenicë!

Një

SHTATORE për Ahmet Qeriqin!

 

Maki BeAs

78 ditë iu deshtën NATOS , t’a mund Serbinë!

Kjo nuk gëlltitet as me ujë as pa ujë .

BACË, shnet t’u boftë Ty e Kosovës,çdo shkronjë.

 

Maki BeAs

Kështu ishte lufta në Luftë( e dyfishtë) për të vërtetën e Luftës çlirimtare!

T’u boftë shnet Ty e Kosoves, shumë i nderuari BACA AHMET.

 

Maki BeAs

Çfarë keni mendu ndryshe ju?

Si i keni përfytyru profetët?

Nëpër librat e shenjtë lexuam për të tillët por në realitetin që e jetojmë, e kemi veç një: BACËN Ahmet pa i lënë anash DYTRE tjerë dhe disa që mund t’i quajm nxënësit e Tij.

Kontrolloni gjithashtu

Nikaj dhe Stavileci, PDK: Qeveria ia humbi Kosovës 21 milion euro – të barabarta me 42 mijë paga mesatare në Kosovë

Partia Demokratike e Kosovës ka reaguar pas vendimit të Qeverisë Kurti për të 21 milionë …