vipa
driloni com
Fillimi / Lajmet / Platforma për finalizimin e dialogut mes Kosovës dhe Serbisë autorizon kryetarin Thaçi udhëheqës të delegacionit
Hashim Thaçi

Platforma për finalizimin e dialogut mes Kosovës dhe Serbisë autorizon kryetarin Thaçi udhëheqës të delegacionit

Platforma për finalizimin e dialogut të Brukselit mes Kosovës dhe Serbisë, të cilin Qeveria e Kosovës, e ka miratuar dhe e ka dërguar në Kuvend, e autorizon kryetarin, Hashim Thaçi, udhëheqës të delegacionit negociator. në bisedimet për arritjen e një marrëveshje mes dy vendeve, të dala nga lufta e vitit 1998-1999.  Delegacioni i Kosovës, sipas kësaj platforme, do të përbëhet  edhe nga një përfaqësues nga të gjitha partitë politike.  Dokumenti, i siguruar nga Radio Evropa e Lirë, thekson se dialogu duhet të përfundojë me një marrëveshje ligjore ndërkombëtare përmes së cilës duhet të bëhet njohja reciproke e Kosovës dhe e Serbisë.  E më pas, marrëveshja duhet të ratifikohet në Kuvend të Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

Daniel Serwer

Server: Nëse ka ndarje Kosova do të mundet të bashkohet me Shqipërinë ose me pjesën shqiptare të Maqedonisë

Daniel Serwer, profesor në Universitetin, John Hopkins në Uashington në një intervistë për Radion Evropa ...