leoni

Beograd - Prishtinë

Politikanët dhe disa medie evropiane paralajmërojnë thellimin e tensioneve në mes Kosovës dhe Serbisë

Zhvillimet e ditëve të fundit kanë bërë që të rriten tensionet në mes Kosovës dhe Serbisë, duke ngjallur pasiguri te qytetarët e vendit. Këtyre tensioneve iu parapriu arrestimi i liderit të AAK-së, Ramush Haradinaj nga autoritet franceze pas një urdhër arresti të lëshuar nga Serbia, ndërsa kulmi i tensionimit të situatës ndodhi të shtunën e 14 janarit, ku Serbia tentoi të fus brenda territorit të Kosovës trenin rus me mbishkrimin “Kosova është Serbi”. Për  tensionimin e situatës kanë folur edhe zyrtarë të lartë vendeve të Bashkimit Evropian, e po ashtu kanë shkruar edhe mediat e njohura evropiane siç është BBC, pastaj gazetat gjermane “ Deutche Ceitung” dhe “Frankfurter Allgemaine Ceitung”. Këto dhe medie të tjera  kanë  theksuar se Serbia  i vë flakën dhe po i rrit tensionet në rajon.

Kontrolloni gjithashtu

Deminuesit e forcave të KFOR-it, kanë asgjësuar një sasi të dyshimtë të municionit të zbuluar në Mitrovicën e Jugut

Misioni i KFOR-it, në Kosovë ka ndërhyrë për të asgjësuar në mënyrë të sigurt një …