Pranvera Qerimi: Në dallgë shtrirë

Pranvera Qerimi: Në dallgë shtrirë

Gjumi u mundua mendimet

e hidhura me m’i flak,

ato nuk hoqen dore

u kapën ne valle me ëndërrat.

 

Kujtova se me gjumë

do të braktisja realitetin,

por nuk doli ashtu

kujtova se nëse mbylli syte

do te ndryshojë diçka

prapë gabova.

 

Mbas një ditë të lodhshme

e të etur për dituri

hodha sytë në çdo hapësirë

që më shihnin sytë.

 

Kosova që më ngjason

si një varkë

që cdo dite i thyhet

nga një dërrasë

e fillon me i hy uji.

 

Dhe prapë ajo vazhdon

si nusja në traditat e shqiptarëve

që kujton se është më e bukura

e ngritë kryet përpjetë

vetem pse ka vendosur fustanin e bardhë

e brenda faqja e zeze.

 

Ashtu edhe Kosova

flamuri i valon sa fryen era,

por nuk shikon se do të bie ne fund

e do ta marrë pusi .

Nuk shikon rininë si po iken

nga pëllëmba  e dorës,

nuk e shikon se retë e zeza

iu kanë rrethu.

 

Dhe shume shpejt mbi kokë

ujin kanë për të ia leshue.

Nuk shikon dërrasat me ia ndërrue

po me kokëfortësi vendos me lundru.

Me njerëzit qe nuk dinë

not,

dhe nuk dinë në cilin vend

mu drejtue.

 

Shkurt e shqip hartën nuk

Dinë për ta lexu

E me ata mbahet

se Evropa ka me pranu.

 

Ushtarët e lindur

nga nënat shqiptare

i mori dheu,

por këta të fundit

po i vret vet  atdheu.

 

28. 8.  2023

Kontrolloni gjithashtu

Vaxhid Sejdiu: Njerëz dhe fate në „Autorë dhe vepra” të Isuf Bytyçit

Vaxhid Sejdiu: Njerëz dhe fate në „Autorë dhe vepra” të Isuf Bytyçit

Sikurse në librin e parë publicistik, Krahët e shqipes – përpjekje e pengesa, po ashtu …