Ragmi Mustafa është zgjedhur kryetar i Këshillit Nacional të Shqiptarëve në Kosovën Lindore

Ragmi Mustafa: Serbia po bën përpjekje për t’i asimiluar shqiptarët në Kosovën Lindore

Kreu i Partisë Demokratike Shqiptare Ragmi Mustafa, është shprehur i shqetësuar se shqiptarëve në Kosovën Lindore për çdo ditë e me shumë po u mohohen të drejtat themelore dhe së Serbia po bën përpjekje  për t’i asimiluar ata. “Kjo sjellje e Serbisë pa dyshim është përpjekje e vazhdueshme për të asimiluar shqiptarët, por aq më shumë u jep forcë shqiptarëve që të këmbëngulin në këto të drejta dhe të identifikohen me flamurin kombëtar siç identifikohen shqiptarët në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni, Mal të Zi e gjithandej. Prandaj, një përpjekje e vazhdueshme e Shqipërisë në këtë fushë duhet të jetë më e intensifikuar në një shkallë më të lartë”, ka thënë Ragmi Mustafa për “Ora News”.

Kontrolloni gjithashtu

U përkujtua Masakra e Gollubovcit, ku 24 vite më parë, forcat serb vranë mizorisht 30 civilë shqiptarë, të fshatrave Plloqicë e Gollubovc

U përkujtua Masakra e Gollubovcit, ku 24 vite më parë, forcat serb vranë mizorisht 30 civilë shqiptarë, të fshatrave Plloqicë e Gollubovc

Sot është përkujtuar masakra e Gollubovcit, ku 24 vite më parë forcat serbe kanë vrarë …