Jens Stoltenberg

Raporti vjetor i NATO-s flet për ndikimin e ndryshimeve klimatike në aspekte të sigurisë, duke u fokusuar në Kosovë

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, ka deklaruar se ndryshimet klimatike kanë një impakt të thellë në sigurinë e aleatëve. Kosova, e cila shton misionin e saj të Forcës së KFOR-it  me 4 mil] e 500 trupa, është pjesë e analizës për të cilën raporti thekson se është në një prej pikave të nxehta të ngrohjes të planetit. Stoltenberg nënvizoi se ngrohja e përshpejtuar ka shkaktuar temperatura  ekstreme të motit në Kosovë, duke përfshirë zjarret dhe përmbytjet e rënda të viteve të fundit. Raporti gjithashtu thekson rolin e KFOR-it në monitorimin e krimeve mjedisore dhe mbështetjen për Forcat e Sigurisë së Kosovës,  në menaxhimin e krizave dhe mbrojtjen civile. Raporti parashikon sfida të mëtejshme për furnizimin me ujë dhe ndikimet e mundshme në operacionet e sigurisë, duke kërkuar që të përballohen këto kërcënime.

Kontrolloni gjithashtu

DW: Pasivizimi i dokumenteve në administratë shtetërore të Serbisë, ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën Lindore

Pasivizimi i dokumenteve në  administratë shtetërore të Serbisë  ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën …