KEK
Fillimi / Kultura / Rrustem Geci: Tigri grek i “Ligjit të Luftës
Rrustem Geci

Rrustem Geci: Tigri grek i “Ligjit të Luftës

Tigër grek, tigër helen, tigër i sajuar i

murgjëve dhe i Ushtrisë fashiste greke

ti që N. Zervën e shndërrove në tigër

dhe more guxim të krijosh at´ kafshë

të zezë, atë tigër kundër popullit çam

është e pafalshme për të gjitha kohërat

Greqi, si guxove ta krijosh atë kafshë

vrasëse, at´ kafshë të egër, të pashpirt

me at´sërë Tigrash, të Ushtrisë, dhe të

murgjëve, ti nënave çame ua çave

barkun, t´ua vrasësh fëmijët, burrat, dhe

shtëpitë ua dogje, ua more gjënë e gjallë

Greqi, t´i bëre krim të quajtur, gjenocid

dhe guxove të krijosh atë kafshë të zezë

at´kafshë të egër, kundër popullit çam

Tigër i Parlamentit grek, dhe i Ushtrisë

Fashiste Greke, tigër i murgjëve dhe i

kishave ortodokse greke, t´i bashkë me

mbretin tuaj, dhe dekretin e mbretit tuaj

sajuat “ Ligjin e luftës ” me Shqipërinë,

dhe të ashtuquajturin

“Ligj të kufomave greke në Shqipëri”

Greqi, ti po përqeshë zotin që krijoi njeriun

dhe guxove t´i ngritësh monument

kafshës, Zerva! Tigrit të Gjenocidit grek

që vrau dhe masakroi Çamët, për t´ia marr

tokën, dhe vendose shtetrrethim. Greqi,

ku mbeti njerëzillëku yt, qytetaria jote

Greqi, ti kafshën Zerva e nderove për merita

vrasjesh dhe krimesh ndaj fqiut çamë

ore, s´di si ta urtësoj fjalën, para një Greqie

aq mizore, aq ç´njerëzore, dhe aq tigëreshë!..

Greqi, sërë tigrash anti-Shqipëtar, sërë

tigrash anti-Çamëri, sërë tigrash anti

Arbëri e Poshtme, njih gjenocidin ndaj

Çamëve të Çamërisë, dhe liro 17 mijë e

5 qind kilometra tokë shqiptare, liro at´

pjesë të Shqipërisë së Poshtme, Shqiptarët

S´kemi si të falim tokën stërgjyshore

Tokën pellazgo -Ilire të Epirit të Çamërisë

Shqipëri, koha është të ngrejmë zërin

Në Çamëri, në Shqipërinë e Poshtme

Greqia dhe sëra e tigrave të vazhdojnë të

bëjë gjenocid, ta mbajnë në shtetrrethim

popullin çam, dhe Çamërisë ia mohon

origjinën, shkollimin, dhe arsimin shqip

Dosja çame është pranuar në Den Hagë

për të fajshmin, Tigër Grek të genocidit!..

Kontrolloni gjithashtu

Ahmet Qeriqi: Zonja Vdekje e botës së kapitalit, në romanin e Çarls Bukovskit

Ahmet Qeriqi: “Zonja Vdekje”, roman realist, bashkëkohor i shkrimtarit të njohur amerikan, Çarls Bukovski

Shkrimtari i njohur amerikan, Çarls Bukovski (1921-1994) është pasues i frymës Heminguejane në letërsinë bashkëkohore ...