leoni

Ruzhdi Jashari

Ruzhdi Jashari: Në historinë e pasluftës, Kosova, gjatë vitit 2020, pësoi nivelin më dramatik, të thyrjeve të mëdha

Në njërën anë, ndarjen nga e kaluara 20 vjeçare, e keq-qevrisjes, të subjekteve politike, që s’bashku me koalicione LDK-PDK-AAK, të njëpasnjëshme, e humbën besimin tek qytetarët, dhe u shkëputën nga votuesit dhe kauzat e tyre politike, me të cilat, ishin mashtruar votuesit, përmes premtimeve: për punësime të 150 – 250 mijë të rinjëve, për liberalizimin e vizave, për ulësen e Kosovës në OKB, për negociatat me Serbinë, pa kurrfar strategje, gjoja, për fitimin e njohjes nga Serbia, për anëtarësimin në Interpol, për anëtarësimin në UNESCO, për faljen e teritorit Malit të Zi, për tentimin e ndarjes së Kosovës etj….
Këto Qeveri e parti, do t’mbahen gjatë në mendje nga secili qytetarë, e secili ushtar i UÇK-së, për ndërtimin e Gjykatës Speciale, njënacionale, për luftën, dhe luftarët e UÇK-së, të sypozuar për krimet e luftës së UÇK-së, gjatë v.98-99.
Por, do të mbahet gjatë në mendjet tona, keqmenaxhimi me pandeminë Covid -19, ku fundi i 2020, solli deri në njëmijë të smurë brenda ditës e dhjetëra të vdekur, përcjellur edhe me skandale, me respiratorët dhe oksigjenin për të smurët.
Qytetarët tanë, asnjëher, nuk do ta harrojnë organizimin e puçit diverziv, mbi demokracin dhe fituesin e zgjedhjeve, mbi “koalicionin e shpresës”, kundër Qeveris Kurti.
Ky ishte një skandal i paparë, në nivel ndërkombëtar, në kohë pandemie, po braktisej qytetari dhe po spreheshin shpatat, për kolltuqe dhe qefe të Grenellit, Serbisë dhe Rusisë. Ishte botërisht e ditur, se ndarja e Kosovës, ishte e vdekur publikisht, por akterët nuk kishin hequr dorë nga këto kauza, ata prisnin momentin e realizimit të tyre!….
Qershori i 2020, i dha ngjyrë të zezë, Kosovës, formimi i kësaj Qeverie-Hoti, kuisilinge për interesa krejtësisht të huaja, me disa orë vonesë e priste listën Serbe që të vinte nga Beogradi, vota e tyre dhe e deputetit, Arifi, me denim të veprës penale, të formës së prerë, popullit tonë, të shumëvuajtur e të sakrifikuar ndër shekuj, i dha një qeveri kundër votës së tyre, dhe kundër ligjore (tani e sankcionuar edhe nga Gjykata Kushtetuese e Kosovës).
Nëntori na solli rritje të pandemisë, dhe arrestimet e reja të krerëve institucional, ish ushtarë të UÇK-së.
Me 7 muaj vonesë, tani e kemi Vendimin e Gjykatës Kushtetuese, për shpallje jo të ligjëshme, Qeverinë Hoti, dhe shkuarjen në zgjedhje të parakohëshme.
Këto lojra, tejet anti-qytetare, qytetarët tanë, përmes votës së tyre, e kanë mundësinë e menjanimit dhe largimit, të këtij mashtrimi, të këtij abuzimi të skajshëm, që nuk e patën hallin tonë, e të shtetndërtimit, të drejtësisë e sundimit të ligjit, por të zhvatjes dhe hajnisë, ku na e venitën shpresën e besimin në institucione të shtetit, …..tu themi jo fuqishëm me votën tonë, më 14 Shkurt 2021!
Koha e ndryshimit të madhë, për shtet të së drejtës, dhe kthimin e besimit në institucionet tona, tashmë rëndon mbi Z. Kurti, Liderin e Lëvizjes VETVENDOSJE!
Kurti me konsistencën e tij të vazhdueshme, braktisi shumë oferta, kolltuqe e pasurim, hoqi benificione e paga të majme nga Qeveria e oborri qeveritar, i tha jo mashtrimit të madhë që po përgaditej për të keqën e vendit tonë. Nuk e dogji Kosovën (edhepse po vidhej pa të drejt pushteti), për kolltukën e kryeministrit.
Me vellon e ushtarit të UÇK-së, nga zyra përfaqësuese e UÇK-së, në Prishtinë, 98-99, me qëndresën e pamposhtur në burgjet serbe, me heroizmin prej liderit në demostratat studentore të paraluftës, kundër qizmes serbe, me luftën konsistennte kundër korrupcionit, e panë qytetarët tanë, e pa bota demokratike, Europë e Amerikë,  dhe është shpresa e ndryshimit që po vjen!
Ky ndryshim do të ndodhë, më i lehtë, kur ne e fuqizojmë këtë lëvizje, me votim, që t’i heqim nevojën për koalicione detyruese me, Listën Serbe dhe partitë tejet stigmatizuese, që sollën shumë të kqija për vendin!

Kontrolloni gjithashtu

Sali Berisha

Mehmet Bislimi: Sali Berisha- ky zjarrvënës i Shqipërisë!

 Sali Berisha, si atë kohë edhe sot, madje në disa segmente vepron edhe më keq …